U Lazarici uskoro teretana na otvorenom

Postavljeno: 03.06.2021

Nova teretana na otvorenom, šesta u Kruševcu, trebalo bi do kraja leta da bude otvorena u naselju Lazarica. Sredstva za njenu izgradnju, tri miliona dinara, lokalna samouprava je dobila od Ministarstva omladine i sporta

– Novac dobijamo od Ministarstva, mi kao Grad imamo obavezu da odradimo pripremne radove, a od ostatka novca biće nabavljene sprave, odrađeno parterno uređenje i sve ostalo što građani mogu da vide u Rasadniku, Pejtonu i ostalim naseljima – kaže pomoćnik gradonačelnice za omladinu i sport Vladimir Petrović, koji je u ime grada potpisao ugovor sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem.

Teretana će biti postavljena u Ulici Stevana Sremca, nekadašnjoj Save Erakovića, u naselju Lazarica.

– Sa izgradnjom ove teretane mi praktično zatvaramo krug jer će svako veće naselje u gradu imati teretanu na otvorenom – dodaje on.
Očekuje se da projekat bude završen do kraja leta.

– Ugovor sa Ministarstvom je nedavno potpisan, oni sada imaju rok od tri nedelje do kada treba da nam uplate novac, nakon toga biće organizovan javni poziv. Potrudićemo se da se sve što pre odradi kako bi teretana na otvorenom bila završena do kraja leta – napominje Petrović.

Podsećamo, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić potpisao je ugovore sa predstavnicima lokalnih samouprava i udruženjima za realizaciju 96 projekata usmerenih ka ostvarivanju ciljeva Nacionalne strategije za mlade, među kojima je pomenuta teretana.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top