U Kruševcu održane “ Seoske igre“

Postavljeno: 17.06.2024

U okviru obeležavanja Vidovdanskih svečanosti, Sportski savez grada Kruševca organizovao je sportsku manifestaciju „Seoske igre“

To je gradsko ekipno takmičenje predstavnika mesnih zajednica sa teritorije grada Kruševca u deset disciplina (skok udalj iz mesta, obaranje ruku, nadvlačenje konopca, poligon, trka džakova, bacanje kamena sa ramena, nadvlačenje štapa, šah, odbojka, mali fudbal).

Sportska manifestacija „Seoske igre“ održava se u Kruševcu po četvrti put uz podršku Grada Kruševca pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Srbije.

Manifestacija  „Seoske igre“ organizuje se u preko četrdeset gradova u Republici Srbiji.

„Seoske igre“ su realizovane u objektima Sportskog centra Kruševac (otvoreni sportski tereni za male sportove u okviru otvorenih bazena i Hale sportova) i na peintbol terenu u Kruševcu.

Učešće na manifestaciji je uzelo osamdeset takmičara predstavnika ekipa (Kaonik, Bela Voda, Čitluk, Kobilje).

U ime  Grada Kruševca manifestaciju je svečano otvorila pomoćnica za sport i omladinu gradonačelnika Kruševca Nevena Plavšić.

Prvo mesto to na ovom takmičenju je osvojila ekipa Kaonika sa 46 osvojenih bodova, drugo mesto je zauzela ekipa Kobilja sa 26 bodova, treće mesto osvojila ekipa Bele Vode sa 21 bodom, dok je četvrto mesto sa 20 bodova osvojila ekipa Čitluka.

Tri najuspešnije ekipe nagrađene su peharima. Sportski savez Srbije svim ekipama je obezbedio majice i lopte za fudbal, rukomet i košarku. Nagrade je u ime Sportskog saveza Srbije dodelio Petar Šundić.

Pobednička ekipa Kaonik nakon ubedljive pobede na gradskom takmičenju u Kruševcu, stekla je pravo učešća na regionalnom prvenstvu „Seoskih igara“ koje će se organizovati u Ćupriji krajem avgusta.

Ostale vesti

back-to-top