U Kruševcu i Prokuplju otkriveni kamioni sa nelegalno isečenim stablima

Postavljeno: 19.06.2022

Pripadnici policije, Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, su u dve odvojene akcije na teritoriji Prokuplja i Kruševca, otkrili pet kamiona koja su bila natovarena nelegalno isečenim stablima

– Pripadnici ove nedavno formirane jedinice, kamione natovarene neobeleženim stablima i bez posedovanja odgovarajuće dokumentacije, otkrili su u saradnji sa pripadnicima policijskih uprava u Prokuplju i Kruševcu. Stabla su oduzeta i smeštena na prostor šumskih uprava JP „Srbija šume“, a protiv trojice vozača kamiona biće podnete odgovarajuće prekršajne prijave, dok je protiv još dvojice postupak u toku – saopšteno je iz MUP-a.

Iz tog Ministarstva podsećaju da je Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, osnovana po naređenju resornog ministra, Aleksandra Vulina, u cilju suzbijanja bespravne seče šuma, sprovođenja pojačane kontrole šumskih područja te pojačane kontrole vozila koja prevoze drva.

Jedinica će, kako je saopšteno, nastaviti da radi na otkrivanju i procesuiranju svih onih koji nelegalnom sečom stabala uništavaju šume i prirodu i zagađuju životnu sredinu.

J.B.
Foto: www.mup.gov.rs

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top