U “Krombergu” vakcinisani radnici sestrinske kompanije iz Bitolja

Postavljeno: 08.06.2021

Oko sto radnika iz Bitolja, iz “Kromberg i Šuberta”, danas je primilo prvu dozu Sinofarm vakcine u ambulanti kruševačke fabrike te kompanije. Mnogi su prvi put u Kruševcu, a kažu da će ovu priliku iskoristiti za upoznavanje sa kolegama iz Srbije, sa kojima će, nadaju se, ostati u kontaktu

– Želeo bih da iskoristim priliku da izrazim veliku zahvalnost našoj sestrinskoj kompaniji. Zahvalio bih se kako Privrednoj komori, tako i Vladi Srbije na ovom humanom gestu solidarnosti. Zahvalan sam kolegama iz Kruševca, pokazali su dobar primer kako se gradi jedna uspešna saradnja bez granica i barijera – rekao je menadžer industrijskog inžinjerstva kompanije “Kromber i Šubert” u Bitolju Vlatko Cekovski, koji je danas u Kruševcu primio vakcinu.

Za njegovu koleginicu Vesnu Starinovsku vakcina znači mogućnost povratka normalnom, životu bez maske. Prvi put je u Kruševcu, a sigurna je da će sa kolegama iz Kruševca, ostati u kontaktu.

Shodno odlukama Vlade, veliki broj državljana susednih zemalja može da se vakciniše u Srbiji. Do sada su oni uglavnom odlazili u gradove koji su bliži granici.

– Ovo je početak vakcinacije većeg broja stranih državljana u našem gradu. Dogovaramo da u nedelju dođe još sto zaposlenih iz Bitolja koji će biti vakcinisani kineskom vakcinom – rekla je direktorka Doma zdravlja u Kruševcu, dr Marina Kostić.

Akciju vakcinacije u ovoj kompaniji zajednički su sproveli Dom zdravlja i Regionalna privredna komora.

Do sada je, prema rečima direktorke ovdašnje RPK Maje Marković, u okviru akcije koju je Komora pokrenula ranije, u Rasinskom okrugu imunizacija sprovedena u 18 kompanija, zahvaljujći čemu je vakcinisano 1.404 zaposlenih.

Tokom akcija imunizacije u “Krombergu” u Kruševcu se do sada vakcinisalo oko 200 od ukupno 1.900 radnika te kompanije, dok je ranije 120 radnika iz Makedonije vakcinu primilo u Nišu.

– Zdravstvena situacija je sada dobra. Bilo je trenutaka kada smo imali 40 do 50 aktivnih slučajeva, a sada mislim da imamo samo jedan – rekao je menadžer ljudskih resursa u “Kromberg i Šubertu” u Kruševcu Miloš Stojadinović.

Inače, u Kruševcu je prvu dozu vakcine protiv korone, prema podacima ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje, primilo više od 44 odsto punoletnih, dok je obe doze primilo oko 38 punoletnih građana.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top