U Kovid bolnici 180 pacijenata, više od polovine stariji od 60 godina

Postavljeno: 23.08.2021

U kruševačkoj Kovid bolnici trenutno je smešteno 180 pacijenata, među kojima je 51 pacijent sa područja Rasinskog okruga. Bolnica je, kažu nadležni, ukoliko bude potrebno, spremna da primi 500 pacijenata

– Tokom protekle dve nedelje imamo po dvadesetak prijema dnevno, dok istovremeno imamo po desetak otpusta. Klinička slika pacijenata koji kod nas dolaze se ne razlikuje u odnosu na prethodni talas epidemije jer se ovde upućuju najteži pacijenti, odnosno oni kojima je potrebna kiseonička potpora – kaže za KruševacGrad epidemiolog u kruševačkoj Kovid bolnici dr Nikola Milenković.

Medju hospitalizovanima je, prema njegovim rečima, više od polovine, odnosno njih 94 starosti između 60 i 80 godina, dok najmlađi pacijent ima samo 17 godina. Nema međutim podatke o tome da li su pacijenti koji su smešteni u Kovid bolnicu bili vakcinisani protiv korone.

Dodaje da će se broj lekara, odnosno potrebnog osoblja povećavati u skladu sa brojem pacijenata.

Kapacitet te bolnice je 500 postelja u intenzivnoj i poluintenzivnoj nezi, a tokom pika prethodnog talasa epidemije je u jednom momentu u njoj bilo hospitalizovano 390 pacijenata.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top