U humanitarnoj akciji prikupljeno skoro 900 kilograma namirnica

Postavljeno: 18.10.2021

Kruševljani su se masovno odazvali akciji koju su organizovali kruševačko Kolo srpskih sestara, Banka hrane i volonteri Crvenog krsta, te je prikupljeno skoro 900 kilograma  namirnica

Reč je pre svega o osnovnim životnim namirnicama, koje su sugrađanke i sugrađani donirali tokom dvodnevne akcije sprovede u Maksiju kod Bazena. Ideja je, naime, bila da građani koji dođu u nabavku deo namirnica doniraju.

Namirnice su namenjene za potrebe narodne kuhinje u Kruševcu, koja svakodnevno na četiri punkta podeli oko 650 obroka.

-Hvala svim sugrađanima koji su se odazvali, akcija je zaista uspela. Kolo srpskih sestara je ranije sprovodilo ovakve akcije prikupljanja namirnica, najviše smo uspevale da sakupimo do 600 kilograma, a sada su građani donirali oko 860 kilograma – kazala je predsednica kruševačkog Kola srpskih sestara Snežana Stajković.

Pred tom humanitarnom organizacijom su brojne aktivnosti. Predstoji organizovanje izleta za decu iz Doma „Jefimija“, koji se sprovodi novcem od ovogodišnje prodaje Badnjaka, što je, inače, redovna akcija Kola. Potom počinju pripreme za obeležavanje Materica i brojnih praznika koji dolaze krajem godine.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top