U Gradskoj upravi obeležen Dan dobrovoljnih davalaca krvi

Postavljeno: 11.05.2016

Povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, priređen je prijem u Mozaik sali zgrade  Gradske uprave i tom prilikom uručene su plakete i priznanja

Sve prisutne je u ime Grada pozdravila Jasmina Palurović, zamenik gradonačelnika i čestitala Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi koji se obeležava sa ciljem da podigne pažnju javnosti o potrebama koje život znače. Uputila je i veliku zahvalnost dobrovoljnim davaocima krvi, koji dajući svoju krv poklanjaju drugome život, na jedan nesebičan i human način, a  u Srbiji je svakih 100 sekundi potreban dobrovoljni davalac krvi.

davaoci1

Emilija Todorović, sekretar GO Crvenog krsta je pozdravila goste i čestitala 11. maj svim dobrovoljnim davaocima koji nesebično spašavaju ljudske živote. Naglasila je dobru zajedničku saradnju Grada, Službe za transfuziju i organizacije Crvenog krsta na okupljanju i motivisanju za dobrovoljno davalaštvo.

davaoci2

Jasmina Palurović je, u ime Grada, čestitala i uručila simboličan poklon Draganu Stojkoviću koji je150 puta dao krv. Potom su uručene i nagrade i priznanja za 35, 50, 75 i 100 davanja. Priznanje „Široko srce“ su uručena najuspešnijim ustanovama i organizacijama, a dvoje volontera su dobili sertifikate za svoj humani rad.

davaoci3

Crveni krst je  povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi organizovao i nagradni konkurs „Krv život znači“. Ovom prilikom su podeljene nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola u kategoriji likovnih i literarnih radova. Prvonagrađene radove su pročitale: Sara Kazazić 4/3 OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ (učiteljica Gordana Jovanović) i Vanja Pavlović 2/3, Medicinska škola.

davaoci4

Ostale vesti

back-to-top