U Gradskoj upravi obeležen Dan dobrovoljnih davalaca krvi

Postavljeno: 11.05.2016

Поводом Националног дана добровољних давалаца крви, приређен је пријем у Мозаик сали зграде  Градске управе и том приликом уручене су плакете и признања

Све присутне је у име Града поздравила Јасмина Палуровић, заменик градоначелника и честитала Национални дан добровољних давалаца крви који се обележава са циљем да подигне пажњу јавности о потребама које живот значе. Упутила је и велику захвалност добровољним даваоцима крви, који дајући своју крв поклањају другоме живот, на један несебичан и хуман начин, а  у Србији је сваких 100 секунди потребан добровољни давалац крви.

davaoci1

Емилија Тодоровић, секретар ГО Црвеног крста је поздравила госте и честитала 11. мај свим добровољним даваоцима који несебично спашавају људске животе. Нагласила је добру заједничку сарадњу Града, Службе за трансфузију и организације Црвеног крста на окупљању и мотивисању за добровољно давалаштво.

davaoci2

Јасмина Палуровић је, у име Града, честитала и уручила симболичан поклон Драгану Стојковићу који је150 пута дао крв. Потом су уручене и награде и признања за 35, 50, 75 и 100 давања. Признање „Широко срце“ су уручена најуспешнијим установама и организацијама, а двоје волонтера су добили сертификате за свој хумани рад.

davaoci3

Црвени крст је  поводом Националног дана добровољних давалаца крви организовао и наградни конкурс „Крв живот значи“. Овом приликом су подељене награде ученицима основних и средњих школа у категорији ликовних и литерарних радова. Првонаграђене радове су прочитале: Сара Казазић 4/3 ОШ „Јован Јовановић Змај“ (учитељица Гордана Јовановић) и Вања Павловић 2/3, Медицинска школа.

davaoci4

Ostale vesti

back-to-top