U Đačkoj zadruzi „Gnezdo“ škole u Razbojni đaci kuvaju ajvar

Postavljeno: 06.10.2020

Pored mnoštva inovacija koje se sprovode u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Razbojni, od školske 2019/20. godine postoji i uspešno radi Đačka zadruga „Gnezdo“. Ovih dana kuvaju ajvar i uče o zdravoj ishrani

– Miris pečene paprike u vazduhu i priprema ajvara je ono po čemu je jesen u našem kraju svakako prepoznatljiva. Jedan od zadataka škole i prosvetnih radnika, pored obrazovanja i vaspitanja novih generacija, jeste i razvijanje svesti o zdravim stilovima života. Svi znamo da nema zdravlja bez pravilne ishrane i domaće hrane, a ajvar se, slobodno možemo reći, smatra jednim od najzdravijih domaćih proizvoda – kaže veroučitelj jerej Milan Kačarević.

Učenici ove škole su imali priliku da posmatraju proces pripreme domaćeg ajvara, ali i da učestvuju u pripremi istog. Naime, u dvorištu Škole, na inicijativu direktora škole Zorana Markovića, a u okviru Đačke zadruge, organizovana je akcija pečenja i pripreme paprike za pravljenje ajvara. U akciji su učestvovali pomoćni radnici Škole, učenici i nastavnici na čelu sa direktorom.

Na opšte zadovoljstvo, akcija je protekla u radnoj i prijatnoj atmosferi, a učenici su, kao i mnogo puta do sada, poneli jedno novo i korisno iskustvo iz svoje škole.

Ž. M.

Ostale vesti

back-to-top