U Ćićevcu otvorena inkluzivna kuća za mlade

Postavljeno: 30.05.2022

Udruženje mladih „Okular“ iz Ćićevca obeležilo je kraj filantropskog meseca u tom mestu, proslavom useljenja u novi prostor, Inkluzivnu kuću za mlade u centru Ćićevca.

Inkluzivna kuća se nalazi pored Autobuske stanice, nedaleko od Igrališta mojih snova, prvog Unicefovog inkluzivnog igrališta u Srbiji, nastalog upravo inicijativom “Okulara”.

U tom Udruženju podsećaju da na svojoj viziji,  društvu u kome svako dete i svaka mlada osoba imaju podsticajne prilike i uslove za rast, razvoj i nesmetano ostvarivanje svog punog potencijala, rade godinama. Ovo je bila prilika da okupe sve donatore i donatorke, saradnike i saradnice i prijatelje i prijateljice te da im zahvale na dugogodišnjoj saradnji i prilici da zajedno stvaraju bolje, pravednije i humanije društvo za život dece i mladih u Srbiji.

 -Posebnu zahvalnost za pomoć pri opremanju novog, prostranijeg i lepšeg prostora za našu decu i mlade, koje već šest godina okupljamo u velikom broju na svim našim aktivnostima, dugujemo društveno-odgovornim kompanijama koje su nam pomogle donirajući svoje proizvode ili usluge – napominju u toj organizaciji.

Među tim kompanijama su Mapei Srbija, Zorka Šabac, Struja d.o.o, Cormel, EL-CO, te lokalni donatori koji su učestvovali u svim akcijama “Okulara”: cvećara “Frajla”, kafe ITD, market “Most”, knjižara “Format BS” i “Ogrev”.

Mnogo hvala i svim pojedincima i pojedinkama koje se rado odazivaju svim našim akcijama. Srećni smo zbog toga što nam toliki broj ljudi veruje i što deli našu radost sa nama – napominju u tom  Udruženju.

Proslavi su prisustvovali i saradnici i saradnice, predstavnici i predstavnice dugogodišnjih donatora: ACT – a, Trag fondacije i Fondacije Ana i Vlade Divac, državnih institucija, mnogih udruženja, brojni volonteri i volonterke, deca i mladi, zbog kojih Udruženje postoji.

Proslava je podržana u okviru projekta „Povezivanje: ka većoj vidljivosti organizacija civilnog društva i većem  učešću građana“, koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda SAD (BTD).

J.B.

 

Ostale vesti

back-to-top