U Bolnici samo hitne operacije, snabdevanje iz rezervoara na Bagdali

Postavljeno: 13.09.2021

Zbog havarije na magistralnom cevovodu, zbog koje su svi korisnici sa sistema Ćelije ostali bez vode, u kruševačkoj Opštoj Bolnici danas se rade samo hitna stanja, odnosno operacije, a obustavljene su sve hladne operacije.

-Što se tiče operativnog programa  rade se hitne operacije, dok su hlade odložene. Dijaliza se radi preko cisterni, kao što smo činili i ranije kada nije bilo vode – kazala je za KruševacGrad direktorka Opšte bolnice dr Vesna Stević Gajić.

Bolnica se, kako je dodala, u ovakvim situacijama vodom snabdeva iz rezervoara na Bagdali, dok se on ne iscrpi.

-Za sada Bolnica još uvek ima vodu,  a kada se taj rezervoar iscrpi, ako bude potrebe, prelazimo takođe na snabdevanje cisternama – dodala je ona.

U kruševačkoj Opštoj bolnici trenutno je na lečenju 275 pacijenata.

Svi korisnici koji se vodom snabdevaju sa sistema Ćelije, njih 113 hiljada u Kruševcu i šesezdesetak okolnih sela, te potrošači u Ćićevcu, Aleksandrovcu i delu Trstenika, danas su bez vode jer se noćas dogodila havarija na magistralnom cevovodu u Lipovcu.

Nadležni su saopštili da je sanacija kvara u toku, da će se građani, u međuvremenu snabdevati sa pokretnih i stacionarnih cisterni, razmeštenih prema planu postupanja u vanrednim situacijama.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top