U Beogradu predstavljen časopis „Putevi kulture“

Postavljeno: 26.11.2022

Časopis za kulturu i umetnost Putevi kulture”, čija je tema bila Knjiga, predstavljen je u Beogradu, u MTS dvorani, nekadašnjem Domu sindikata. Reč je 33. broju ovog časopisa.

Posle pozdravne reči Violete Kaplarević, direktorke Kulturnog centra Kruševac, Maja Todorović Iskjerdo, autorka nekoliko priloga u časopisu, inače predsednica Udruženja Miloš Šobajić”, upoznala je brojnu  publiku sa radom Udruženja. Ona je govorila o svojim prilozima u časopisu, koji su vezani za delo značajnog, nedavno preminulog slikara Miloša Šobajića. O monografijama  o životu i delu velikog umetnika govorio je i potpredsednik UdruženjaSiniša Vlajković.

Posebnoemotivan trenutak u programu bio je kada je član Likovnog studija KCK “Maja Olić” Luka Stepanović, najmlađi slikar u Srbiji, Maji Todorović Iskijerdopoklonio sliku koju je uradio po uzoru na Šobajića.

Na ovoj promociji takođe je svečano uručena  nagradVitez od Čarapanije”, poznatom satiričaru dr Slobodanu Simiću, koji je i autor nekoliko priloga u ovom broju časopisa. Nagradu Međunarodnog festivala “Zlatna kaciga” laureatu je uručila direktorka KCK, Violeta Kaplarević.

promotivnom programu nastupili su i autori iz Beograda Danko Stojić, Milan Lukić, Mirjana Kovačević i Vojislav Luković.

O rubrici Baština, uz dramski trenutak, govorila je Gordana Simić, glumica i autorka jednog teksta. Učestvovali su i članovi Književne omladine Kruševca koji imaju svoju rubriku: Luka Kijačić, Dimitrije Mikarić i njihov koordinator Nemanja Petronijević, urednik u KCK.

Program je vodila Jelena Protić Petronijević, urednica časopisa i književne rubrike KCK.

Posebnu zahvalnost KCK upućuje Igoru Stankoviću, direktoru MTS dvorane i njegovim saradnicima, koji su bili odlični domaćini i omogućili uspešnu promociju. Predsednik Udruženja Kruševljana u Beogradu Jugoslav Cvetković je istakao kvalitet prezentacije, kao i drugi članovi i književnik Danilo Jokanović.

Tekst i foto: Ž. Milenković

Ostale vesti

back-to-top