U bašti Kluba KCK predstavljen 30. broj časopisa „Putevi kulture“

Postavljeno: 03.07.2020

Tema 30. broja „Puteva kulture“, bila je saradnja, a na promociji su učestvovali autori iz Kruševca

Trideseti broj časopisa „Putevi kulture“, posvećen saradnji, posle uvodnika urednice Jelene Protić Petronijević“ i besede prof. dr Zorane Opačić sa otvaranja prošlogodišnjeg Sajma knjiga i izdavaštva Rasinskog okruga, donosi vrlo interesantne priloge iz brojnih oblasti kulturnog stvaralaštva. 

Misli i aforizme o saradnji preveo je i priredio Aleksandar Čotrić, svoje radove iz ove mini forme objavio je Jovan Arsić Jovče, a humoresku „Maldivi“ Oliver Miladinović.

O Drugom festiivalu muzike za decu Rasinskog okrugu pisala je Jelena Veljković, o predstavljanju knjige Radmile Mišić „Sve bilo je muzika“ Jelena Protić Petronijević, a zapis „Dve palme“ je potpisao Zlatibor Kramarić. O saradnji KCK sa Francuskim institutom u Beogradu informisao je Dragojlo Jović, a o tom koliko je važna saradnja Danko Stojić.

Razgovor sa saradnicima, učesnicima književne večeri „Azbukijada“ prenela je Jelena Protić Petronijević, a intervju sa dr Draganom Marićem, ekspertom u velikoj američkoj firmi, uradio je Živomir Milenković. Svoje prozne tekstove priložili su: Svetlana Stanković, Irena Đorđević, Gordana Simić i Vida Nenadić. Aleksandar Gavrilović je objavio putopis po Pravoslavnoj eparhiji Raško Prizrenskoj i Kosovsko metohijskoj, a Nikola Milenković o saradnji balkanskih saveznika  u Prvom balkanskom ratu.

Pisci eseja u ovom broju su: dr Miomir Milinković, Marijana Jovelić, Dajana Cvetković Lazić, dr Zoran Avramović, Milijan Despotović, Veljko Stambolija, rade Vučićević, Ranko Pavlović i Tomislav Krsmanović. O teološkim temama pisao je Ivan Miladinović, a Redakcija je priredila tekst o žitiju Svetog Jovana Milostivog iz pera dr Justina Popovića.

Objavljeni su izveštaji o održanim izložbama u KCK, pesme brojnih autora i životopis i eseji o pesnikinji Oliveri Cvetić iz Trstenika, kao i radovi mladih stvaralaca u rubrici Književna omladina.

Na ovoj književnoj večeri IvanMiladinović je na gitari izveo nekoliko muzičkih numera, a predstavljena je i izložba karikatura28. konkursa Festivala humora i satire „Zlatnakaciga“. Događaj je praćen video-prezentacijom Jelene Ivanović, a program osmislila i vodila, urednica časopisa „Putevi kulture“, Jelena Protić Petronijević.

Ž. Milenković

Ostale vesti

back-to-top