U akciji „Treće dete“ darivano 65 mališana

Postavljeno: 23.06.2022

U okviru obeležavanja Vidovdana, dana grada, danas  je tradicionalno, u Mozaik sali Gradske uprave,  organizovana  Akcija treće dete koja ima za cilj sprovođenje mera i aktivnosti populacione politike Kruševca. Ove godine Grad je uoči Vidovdana, pripremio vaučere za 65 mališana 

-Želeli smo treće dete i dobili smo devojčicu, a stariji brat i sestra su presrećni. Ovo je zaista lep mali znak pažnje od grada Kruševca. Za sada nemamo u planu i četvrto dete, ali nikad se ne zna – kaže Milica Rakić, mama troje dece.

Goran Kezunović, tata troje dece, takođe smatra da je ovo značajna akcija.

– Posle dve devojčice dobili smo malog dečaka, a naši životi su postali savršeni, mislim da za svakog roditelja nema veće sreće od ove. Lepo je znati da grad ovom akcijom pokazuje da brine o roditeljima i bebama. Četvrto dete za sada nemamo u planu, ali sve mogucnosti su otvorene – navodi on.

Grad Kruševac i Komisija za sprovođenje mera i aktivnosti populacione politike grada Kruševca obezbedili su poklon čestitke za svako treće, četvrto i peto dete rođeno u periodu od 15. decembra prošle godine, do 15. juna ove godine. Poklon čestitku od 10.000 dinara dobilo je 65 dece, a grad je izdvojio ukupno 650.000 dinara.

– Cilj nam je da na organizovan i društveno odgovoran način preduzmemo sve mere i aktivnosti na unapređenju populacione politike grada Kruševca, na čemu su angažovani svi raspoloživi materijalni i stručni resursi – istakla je Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca.

Inače, ovo je sedamdeseta akcija po redu, koja se organizuje dva puta godišnje, krajem meseca juna (u okviru proslave Vidovdana) i  krajem meseca decembra (povodom novogodišnjih praznika).  Odlukom o budzetu grada Kruševca za ovu godinu iz budzrta je izdvojeno 52,8 miliona dinara, što predstavlja 9,8 miliona dinara više u odnosu na prethodnu godinu. Sredsta su izdvojena i za: poklon čestitke za decu rođenu 1. januara; Akcija treće dete; jednokratno novčano davanje za pokušaj vantelesne oplodnje; poklon čestitke za novorođenčad ruđenu na teritoriji grada; podrška porodici za 3. i 4. đaka; jednokratna novčana pomoć nezaposlenim roditeljima; poklon za đake prvake; prevoz materijalno ugroženih učenika 2. 3. i 4. razreda srednjih škola; podrška porodici i deci kroz javno zagovaranje značaja populacione politike (nova aktivnost od prošle godine).

Ovu akciju ulepšali su Hana Milijić, flautistkinja četvrtog razreda Muzičke škole i Muzička radionica Cvrle.

M.S.

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top