U akciji „Mame za decu“ darivano šezdesetak mališana

Postavljeno: 19.01.2020

Akcija „Mame za decu“ koju je nedavno, povodom novogodišnjih i božićnih praznika pokrenula Kruševljanka Aleksandra Džamić, potvrdila je da su dobra volja, trud, rad i zalaganje dovoljni da se pomogne porodicama kojima su podrška, ali i lepa reč, druženje i zabava preko potrebni

Aleksandra je, naime, sa prijateljicama, poznanicama i mamama sa fejsbuk grupe „Mame Kruševljanke“ uspela da organizuje akciju tokom koje su napravljeni paketići za 63- oje dece iz porodica koje su u teškoj materijalnoj situaciji.

– Odavno sam razmišljala da organizujem ovako nešto, ali mi je uvek nedostajalo vreme jer imam malu decu i dosta obaveza. Kada sam ušla u fejsbuk grupu „Mame Kruševljanke“ odlučila sam da objavim status sa ovom idejom, vrlo brzo mi se javilo dosta mama i akcija je krenula – ispričala je za krusevacgrad.rs Aleksandra Džamić (28), inače mama Jane (6) i Andjelije, koja ima 15 meseci.

Dogovor je bio da svaka mama pravi paketić za određeno dete, kako bi ono što su deca dobila odgovaralo njihovom uzrastu i polu.

Akcija, međutim, nije podrazumevala samo darivanje već i organizaciju programa i četvorosatno druženje. Za najmlađe, ali i za njihove roditelje bilo je spremljeno posluženje. Nisu izostali ni mafini, ni medenjaci, a pojavio se, kako treba pred Novu godinu,  i Deda Mraz. Održano je predavanje o pravilnom pranju zubića, a deca su na poklon dobila četkice i pastu.

– Čini mi se da su deci i roditeljima od poklona više značili to druženje, lepa atmosfera, to što im je neko posvetio pažnju – kazala je Aleksandra.

Organizaciju svega su, napominje ona, kako poklonima tako i velikim i nesebičnim radom podržale mnoge mame, a učiteljica Cica Bacić je pomogla da se nadju porodice kojima je pomoć potrebna. Medju onima koji su pomogli su i Maskote Kruševac, igraonica Hip hop, fotograf  Petar Tasić, šminkerka Tamara Petrović, brojni pojedinci.

Aleksandra, koja inače živi u Švajcarskoj, kaže da će se potruditi da na leto, ako ne uspe pre, pokrene novu akciju. Ideja je da se tada organizuje izlet za decu koja žive u teškim materijalnim uslovima.

J.B.

Tekst je deo projekta Local Press Laboratorija koji novine GRAD realizuju u saradnji sa PU Lokal pres. Local Press Laboratorija je pilot projekat razvijen u saradnji i podržan od strane “Medijskog inkubatora za Zapadni Balkan” programa Free Press Unlimited, koji finansira holandsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ostale vesti

back-to-top