U AKC Gnezdo ovog vikenda: “Telo kao instrument”

Postavljeno: 11.11.2020

Alternativni kulturni centar Gnezdo poziva vas u subotu, 14. novembra na neobičnu radionicu pod nazivom „Telo kao instrument“. Radionca počinje u 12 sati, besplatna je, a zbog epidemije broj mesta je ograničen. Zato se prijavite na vreme

Svakoga dana koristimo svoje telo kao alat, ali, znamo li da ono može biti i muzički instrument?

Tehnika telesnih perkusija (body percussion) je umeće korišćenja svoga tela kao udaračkog instrumenta: učenje različitih vrsta tapšanja, puckanja prstima, lupkanja po različitim delovima tela, udarci nogama o pod, i još mnogo drugih neobičnih zvukova koje proizvodimo rukama, ustima, prstima…

Kada ovim zvukovima dodamo i glas, dobijamo telesnu muziku (body music), izvođačku tehniku koja nam omogućava da se bavimo muzikom bilo gde i bilo kad.

Upoznavanje s ovom tehnikom nam otkriva različite mogućnosti, koje od svakodnevnog stvaraju nešto čudesno.

Pokret, pesma, smeh i rad u grupi čine da rad na sebi postane zadovoljstvo. Na ovim radionicama ponovo osvajamo svoje telo i vraćamo se osećaju kada su onaj koji naređuje i onaj koji izvršava jedno, radosno biće, prisutno u sadašnjem trenutku.

Osim muzičkih igara i jednostavnih pesama – za koje nije potrebno da budete pevači, ili imate sluha – radiće se različite zanimljive vežbe i igre koje spajaju zabavu i učenje.

Marko Dinjaški i Ana Vrbaški (UG „Otvoreni krug Novi Sad“) su vodili radionice u Nemačkoj, Mađarskoj, Turskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji. Poznatiji su kao muzička i pozorišna trupa Alice in WonderBand.

Učešće na radionici je besplatno. Datum održavanja: subota 14. novembar u 12 sati.

Adresa  Alternativnog kulturnog centra „Gnezdo“ je Živorada Stankovića bb, Bivolje, Kruševac.

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, broj učesnika/ca je ograničen.
Više o radionicama:
http://aliceinwonderband.com/radionice_telo_kao_instrument/

Ostale vesti

back-to-top