+381 64 812 51 81
Naslovna » Društvo » Turistička atrakcija u Kruševcu – obilazak znamenitosti električnim autobusima 

Turistička atrakcija u Kruševcu – obilazak znamenitosti električnim autobusima 

Danas su predstavljena tri otvorena električna autobusa koje je Kruševac dobio kao donaciju: jedan od kompanije Telekomunikacija Blace i dva od Štampa sistema, a koji će kružnim turama svakodnevno besplatno voziti posetioce do najznačajnijih turističkih znamenitosti grada

Električni autobusi, koji su nazvani Kolibri, a kružne rute Kolibri 1 i 2, predstavljeni na Trgu kosovskih junaka, u prisustvu nekoliko desetina pozvanih građana, uglavnom predstavnika javnog života grada, kojima se najpre obratila gradonačelnica Jasmina Palurović. 

Ona je rekla da se gradsko rukovodstvo tokom prethodnih godina trudilo da Kruševac postane atraktivna turistička destinacija, da se očuva tradicija i da se puno toga novog uradi, a da će sada kroz ove turističke ture to biti predstavljeno i ovdašnjim građanima i turistima. 

Ona je rekla da je ova donacija stigla zahvaljujući Bratislavu Gašiću, bivšem gradonačelniku a danas direktoru BIA i zahvalila se donatorima.

Suzana Milosavljević, direktorka Turističke organizacije Kruševac koja je korisnik ove donacije, rekla je da je Kruševac, posle Beograda dobio novu turističku atrakciju.

Ovakav vid prevoza nema puno evropskih gradova i ovo je pokazatelj da ulaganje u turizam i promociju naših znamenitosti ne zaostajemo za svetskim metropolama. 

Milosavljević je dodala i da je ovo i nastavak ozbiljnog investiranja u izgradnju turističke infrastrukture u našem gradu, te da je Kruševac poslednjih godina postao ozbiljna turistička destinacija zahvaljujući brojnim sadržajima koji su napravljeni, tako da je naša srednjovekovna prestonica oživela i u turističkom smislu.

Što se tiče Kolibrija, oni će nam pre svega služiti da prikažemo svu lepotu našeg grada, sve turističke lokalitete, sadržaje, znamenitosti i sigurna sam da će i turisti i sugrađani uživati – poručila je Milosavljević.

Vozila koja su nazvana „Kolibri“ poverena su kruševačkom Jugoprevozu i raspoređena su na dve trase: Kolibri1 i 2, sa različitim programom obilaska. Obe kružne rute kreću sa odobeleženog stajališta kod zgrade Kocka. Linije će raditi svakog dana od 10 i 18,30, a vožnje su besplatne.

Predstavnici donatora poručili su da privrednici treba da kao društveno odgovorne kompanije pomažu gradu i najavili da će donacija za Kruševac biti još, dok su se iz Jugoprevoza zahvalili na poverenju koje im je ukazano.

Nakon ovog događaja organizovane su prve promotivne vožnje Kolibri autobusima.

N.B.

Danas su predstavljena tri otvorena električna autobusa koje je Kruševac dobio kao donaciju: jedan od kompanije Telekomunikacija Blace i dva od Štampa sistema, a koji će kružnim turama svakodnevno besplatno voziti posetioce do najznačajnijih turističkih znamenitosti grada Električni autobusi, koji su nazvani Kolibri, a kružne rute Kolibri 1 i 2, predstavljeni na Trgu kosovskih junaka, u prisustvu nekoliko desetina pozvanih građana, uglavnom predstavnika javnog života grada, kojima se najpre obratila gradonačelnica Jasmina Palurović.  Ona je rekla da se gradsko rukovodstvo tokom prethodnih godina trudilo da Kruševac postane atraktivna turistička destinacija, da se očuva tradicija i da se puno toga novog…

Review Overview

Rejting korisnika Budite prvi !
x

Proveri i

Napredak želi pobedu u derbiju začelja 

U 12. kolu Super lige Srbije, Napredak u nedelju gostuju u Šapcu Mačvi, ekipi na poslednjem mestu sa samo jednom ...

Raste broj obolelih u celom Okrugu

U Rasinskom okrugu je za dan potvrđeno još 27 slučajeva oboljevanja od korone, a virus je, nakon zatišja, ponovo registrovan ...

Uz pomoć GIZ-a do Regionalnog plana upravljanja otpadom

Osim izrade lokalnih planova upravljanja otpadom za 17 opština i gradova u Srbiji GIZ će pomoći u izradi regionalnih planova ...

Lubenice u oktobru?

Iako je sezona lubenica i dinja krajem septembra završila misiju, Kruševljani još mogu da uživaju u ovim slatkim plodovima. Za ...

Kolo doniralo namirnice manastiru Sveta Petka

Pola tone osnovnih životnih namirnica, koje je Kolo srpskih sestara Kruševac prikupilo u akciji sprovedenoj u saradnji sa Bankom hrane, ...