Trstenik slavio sa svojim olimpijcem

Postavljeno: 13.08.2021

Sinoć je u Trsteniku upriličen svečani doček Milenku Sebiću. Osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju obratio se svojim sugrađanima sa balkona opštinske zgrade

Već dugo Rasinski okrug nije imao sportistu poput Milenka Sebića. Ovaj skroman momak rodom iz Trstenika, bronzani strelac na Olimpijskim igrama, proslavio je svoj neverovatan uspeh sa komšijama, fanovima i ljudima iz rodnog grada.

– Medalja znači mnogo. Sama medalja na Olipijskim igrama predstavlja krunu jedne karijere. Mnogo mi je drago da se Tokio održao, mi smo se svi spremali za to, posebno mi je značajno što sam prvi sportista iz Trstenika koji je doneo olimpijsku medalju svom gradu, zbog toga sam veoma srećan – rekao je Milenko.
Na prepunom platou ispred opštine, skupili su se ljudi koji su na ovaj način želeli da se zahvale Milenku za sreću koju im je doneo. Uz muziku, transparente i igru dočekali su odlikovanog sportistu koji nije krio oduševljenje kada je ugledao okupljene ljude.

– Mnogo mi je drago što vas vidim u ovolikom broju. Hteo bih da vam se zahvalim što ste se budili svakog jutra da ispratite ne samo mene, već i moje kolege. Hvala vam što ste bili uz nas, to se osetilo i u Tokiju – izjavio je on.

Milenko je imao poruku i za najmlađe sugrađane.

– Ja sam davno otišao u Beograd trenirao i radio vredno. Svakog puta kada sam prošao pored balkona pored dvora preko puta Skupštine rekao sam sebi da ću jednoga dana biti tamo i taj dan je došao. Imajte veru u sebe, radite vredno, imajte cilj i ne odustajte. Samo uz veru i rad dolazite do cilja – naglasio je on.

Nakon toga izrazio je zahvalnost svom treneru i supruzi, ćerki i roditeljima, kao i Ministarstvu sporta i Olipmijskom komitetu, te Streljačkom savezu Srbije, ali i opštini Trstenik.

Obraćanje je završio pozivom sugrađanima da ostanu kako bi dobili majice sa potpisom, ali i mogućnost fotografisanja.

Pre početka proslave, novinarima se obratila i Milenka Turk, predsednica opštine Trstenik koja je za Sebića priredila i poseban prijem. Ona je rekla da ovaj doček predstavlja veliku čast i zadovoljstvo za sve građane Trstenika.

– Ovim gestom mi se odužujemo našem šampionu za divne rezultate i predstavljanje Trstenika. Mi se ponosimo svakim postignutim uspehom kao da je naš lični i još snažnije ćemo podržati sve sportiste kao i našeg Milenka – rekla je ona.

Milenku Sebiću je iste večeri dodeljena i nagrada „Najmoravac“ u okviru manifestacije Trstenik na Moravi.

L.S – S.M.


Sebićeva sportska karijera

Milenko Sebić je pre deset dana obradovao naciju osvojivši bronzanu medalju u streljaštvu, u disciplini 50 metara puška trostav, nakon prave drame u završnici. Pokazao je u Tokiju smirenost i pucao najpreciznije kada je bilo najpotrebnije, tako da je sa rezultatom 448,2 krugova potvrdio da je jedan od najboljih strelaca na svetu.

Sebić je rođen 1984. godine u Trsteniku, a ovo su mu bile druge Olimpijske igre u karijeri. I u Riju je najbolji bio u trostavu, kada je stigao do 11. mesta, dok se nije proslavio u druge dve discipline u kojima se takmičio…

Momak koji je visok skoro dva metra počeo je da se bavi streljaštvom 1998. godine, a trenutno „puca“ za Novi Sad 1790, dok je bio član i Crvene zvezde.

Prvi veliki uspeh u karijeri bila je bronza na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Granadi, kada je sa muškom streljačkom reprezentacijom Srbije bio treći u gađanju malokalibarskom puškom u ležećem stavu, a osvajao je i tri srebra sa reprezentacijom na EP, kao i srebro na SP u trostavu 2016. godine.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top