Trodnevni festival na obali Rasine u Bivolju

Postavljeno: 18.06.2024

Alternativni kulturni centar „Gnezdo“ sa zadovoljstvom najavljuje trodnevni festival „Gnezdo fest“ koji će se održati od 12. do 14. jula na prelepoj plaži reke Rasine u Bivolju, Kruševac. Posetioci će moći da uživaju u raznovrsnom kulturno-umetničkom programu koji uključuje radionice, predavanja, izložbe, muzičke nastupe i predstave.

Petak, 12. jul: Program počinje u 9 časova sa kreativnom radionicom za mlade u organizaciji UG BukvArt. Od 11 do 13 časova, deca uzrasta od 7 do 10 godina mogu učestvovati u radionicama glume pod nazivom „Letnja maštaonica“ koje vodi UG Nove forme (potrebne su prijave). Popodnevni program uključuje predavanje na temu „Uticaj tehnologije na kulturu“ u 15 časova koje drži Decentrala iz Beograda, nakon čega sledi otvaranje murala i izložbe „Synesthetic spells“ Nicolasa Lefebvrea u 17 časova. Veče će biti obeleženo DJ setom Gilteka u 17:30, predstavom „Skitam i pitam“ Udruženja za pomoć osobama sa autizmom u 19 časova, te svirkama bendova Enum u 22:30 i XI u ponoć.

Subota, 13. jul: Subota počinje kreativnom radionicom BukvArt u 9 časova, a nastavlja se radionicama „Letnja maštaonica“ od 11 do 13 časova. Muzički deo programa obuhvata DJ setove Četrnaestog i Ivana Vučkovića od 14 do 18 časova, te džem sešn BAM BAM kolektiva u 18 časova. Večernji program donosi predstavu „Narcis(e)“ pozorišta PATOS iz Smedereva u 21 čas, a završava se svirkom Ludwig Ludwig u 23 časa.

Nedelja, 14. jul: Poslednji dan festivala rezervisan je za takmičenje u pravljenju kula u pesku koje će trajati od 10 do 14 časova. Pozivamo sve zainteresovane da prijave svoje ekipe i učestvuju u ovom zabavnom takmičenju.

Svi programi su besplatni i održavaju se na obali Rasine, ispod AKC Gnezdo. U slučaju lošeg vremena, organizatori zadržavaju pravo na izmene programa ili premeštanje događaja u prostorije centra.

Gnezdo FEST je podržan od strane Švajcarske vlade kroz projekat „Kultura za demokratiju“ i European Endowment for Democracy. Projekat „Kultura za demokratiju“ podržava nezavisnu kulturnu scenu u Srbiji, podstičući kritičko i kreativno razmišljanje o važnim društvenim temama i promovišući pluralističke vrednosti i interkulturalni dijalog. Prva faza projekta traje od oktobra 2021. do februara 2025. godine, a sprovodi ga Hartefakt fond.

M. J.

Ostale vesti

Komentari

  1. Mirjana kaže:

    Prelepo! Najzad neki događaj na reci

  2. Milos kaže:

    Znaci NVO koja ko zna sta propagira pod plaštom finih stvari… Polako uskoro ce da bude Mirdita i u Kruševac

  3. Snežana kaže:

    Sjajan program festivala. Hvala AKC Gnezdo. Divno da u Kruševcu postoji alternativna kulturna scena.

3 thoughts on “Trodnevni festival na obali Rasine u Bivolju

Comments are closed.

back-to-top