Tribina, žurka i još ponešto za rođendan Gnezda

Postavljeno: 12.11.2022

Alternativni kulturni centar Gnezdo ove nedelje obeležava svoj peti rođendan brojnim besplatnim programima. Do sada su organizovane dve predstave i izložba, a za završnicu, koja je u subotu, 12. novembra sugrađane čeka scenski konktel glumačkih vežbi, tribina o Položaju umetnica i radnica u kulturi, ali i žurka.

Od 17 časova biće održan Scenski koktel glumačkih vežbi. Učesnici i učesnice radionica glume, koje vodi kruševačka glumica Jovana Đorić, predstaviće svoj dosadašnji rad.

Na tribini Položaj umetnica i radnica u kulturi i značaj povezivanja nezavisne scene, koju moderira Andrijana Kocić iz Alternativnog centra za devojke, učestovaće i učesnice: Marija Ćirić (slikarka, samostalna umetnica i članica ULUS-a), Jovana Đorić (glumica, honorarna saradnica Kruševačkog pozorišta), Kaća Dimitrijević (samostalna umetnica, radnica u kulturi), Olja Nikolić (radnica u kulturi, članica KC Magacin iz Beograda). Tribina počinje od 18 časova.

Rođendan „Gnezda“ u subotu uveče zatvoriće „Tear the roof up“, rođendanska žurka, na kojoj muziku bira i vrti „PROblematic“, a ulaz će biti organizovan na donacije. Početak žurke je u 20 časova.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top