„Tri zelena šešira“ na raskrsnici u Mudrakovcu

Postavljeno: 04.12.2019

U skladu sa već prepoznatljivim nazivom dela naseljenog mesta Mudrakovac – Tri šešira,  raskrsnica Aerodromske i ulica Žrtava fašizma i Neznanog junaka, dobila je novu zelenu površinu , oplemenjenu sa  tri četinara orezana u obliku šešira

Dva muška i jedan ženski cilindar napravljeni od četinara, deo su novouređene javne zelene površine na delu saobraćajnice  koja vodi ka naseljenim mestu Mudrakovac i planini Jastrebac.

Nakon što su završeni svi infrastrukturni radovi na uređenju ovog dela grada, Javno komunalno preduzeće Kruševac  pristupilo je parternom uređenju. Da orežemo ove četinare u obliku tri cilindra, pomogla nam je vajarka Marija Ćirić,  inače autorka „Devojke sa krčagom“, skulpture koja je postavljena na kružnom toku na Trgu kosturnice. Ovako uređena raskrsnica, podseća na naziv po kome je ovaj deo grada i prepoznatljiv- kazala je Snežana Radojković, direktorka JKP Kruševac, dodajući da je na ovim saobraćajnim ostrvima osim četinara zasađen i sezonski rasad, te da će se u skladu s vremenskim uslovima, prostor dodatno oplemeniti novim zelenilom.

Radojkovićka je najavila uređenje još jedne zelene površine , na kružnom toku na raskrnici ulica Nikole Tesle, Hajduk Veljkove i Poručnika Božidara.

Trenutno radimo staze, narednih dana i ozelenjavanje površine i nadamo se da ćemo do kraja ove godine, ukoliko nas posluže vremenski uslovi, naše sugrađane moći da iznenadimo još jednom novom zelenom površinom u užem cenrtu grada – kazala je ona.

Inače, JKP Kruševac  je u ovoj godini uredilo i novim zelenilom obogatilo oko 15.000  kvadrata, kako na gradskom tako i na seoskom području. 

Ostale vesti

back-to-top