„Tri praseta“ razigrana na Trgu glumaca

Postavljeno: 20.06.2024

Na Trgu glumaca održana je popularna predstava za decu „Tri praseta“ kao jedna od prvih Vidovdanskih manifestacija koja je okupila veliki broj posetilaca mlađeg i srednjeg uzrasta bez obzira na nadprosečno visoke temperature vazduha

Realizaciju ove predstave omogućilo je Kruševačko pozorište uz pomoć Grada Kruševca. „Tri praseta“ je režio Zoran Lozančić, a rađena je po motivima iz jedne od najpopularnijih bajki Hansa Kristijana Andersena.

– Kruševačko pozorište i ove godine učestvuje u organizaciji manifestacije Vidovdan. Posle premijernog izvođenja predstave „Plen“ gde smo podelili karte sugrađanima besplatno, sada se za naše najmlađe i najdrže posetioce na otvorenom održava omiljena predstava „Tri praseta“, pored toga do 28. juna imaćemo, kao i svake godine, tri punkta u gradu gde će se realizovati događaj „Blago Kruševca, blago Kruševcu“ gde će se predstaviti najtalentovanija deca iz svih grana umetnosti, potom sledi svečano otvaranje renovirane Mače sale i za kraj će biti otkrivene biste Marku Živiću i Miliji Vukoviću – rekla je Svetlana Đurđević, PR Kruševačkog pozorišta.

Ovakvi kulturni događaji su uvek rado podržani od strane sugrađana, posebno u periodu kada su u toku raspusti, kada je glavna ulica u gradu zatvorena za saobraćaj i vremenski uslovi stabilni, odnosno nema kiše, što je prethodnog dana bilo potpuno ispunjeno.

J. S.

Ostale vesti

back-to-top