Treći u Okrugu, šalter za preduzetnike otvoren u Ćićevcu

Postavljeno: 08.06.2021

U Ćićevcu je danas otvoren šalter za preduzetnike, mesto na kome svi predstavnici malog i srednjeg biznisa, te oni koji planiraju da počnu sopstveni posao, mogu da dobiju besplatan savet i informaciju o programima i projektima podrške preduzetništvu. Takvi šaleri ranije su, u Rasinskom okrugu, otvoreni u Trsteniku i Brusu

Dejan Zrilić iz sektora za razvoj preduzetništva Privredne komore Srbije istakao je da je cilj otvaranja šaltera pružanje podrške razvoju preduzetništva:

– Želimo da ohrabrimo mlade, one koje već imaju svoje kompanije i one koje žele da započnu poslovanje. Preko šaltera će u najkraćem roku moći da dobiju informacije i postojećim programima podrške, kreditnim linijama ili o potrebnim procedurama za započinjanje poslovanja.

On je sa predsednicom opštine Ćićevac Mirjanom Krkić potpisao Sporazum o poslovno -tehničkoj saradnji kojim su definisane zajedničke aktivnosti na projektima podrške preduzetništvu, edukacijama, poslovnim susretima i svim aktivnostima koje mogu da doprinesu regionalnom razvoju privrede.

– Jedna opština je jaka koliko njena privreda. Otvaranjem šaltera, naša opština, iako mala, prepoznata je kao opština sa velikim brojem privrednika i preduzetnika. Nadam se da će upravo to mesto biti jedan od pokretača bolje ekonomske razvijenosti naše opštine – istakla je predsednica opštine Mirjana Krkić.

Direktorka kruševačke Regionalne privredne komore Maja Marković podsetila je da je ovo treći ovakav šalter u Rasinskom okrugu, navodeći da na teritoriji opštine Ćićevac posluju 382 privredna subjekta,među kojima je 306 preduzetnika i 76 privrednih društava.

Inače, osim pomenuta tri u Rasinskom okrugu šalteri za preduzetnike do sada su otvoreni u 11 beogradskih opština, zatim u Bujanovcu, Kuli, Somboru i Odžacima.

J.B.

Izvor: Regionalna privredna komora Kruševac

Ostale vesti

back-to-top