Treća javna garaža otvorena u Kruševcu

Postavljeno: 30.12.2020

Nova fast garaža spratnosti P+1 sa 205 parking mesta danas je otvorena na lokaciji iza Nacionalne službe zapošljavanja. Ovo je treća montažna garaža u Kruševcu i smatra se da će smanjiti problem parkiranja u gradu, a sugrađani će moći besplatno da je koriste do 15. januara naredne godine

– Ovo je završetak vrlo značajnog investicionog projekta i za Grad Kruševac i za naše preduzeće. Nadamo se da ćemo puštanjem u rad pomenute garaže u velikoj meri rešiti problem parkiranja u našem gradu, kako u centru, tako i na periferiji – kaže Miloš Milošević vd JP “Poslovni centar Kruševac”.

Milošević je iskoristio priliku da se zahvali svima koji su pružili pomoć tokom izvođenja radova na montaži pomenute garaže.

– Ukupna vrednost investicije je oko 80 miliona, a oko 35 je finansirano preko Poslovnog centra i odnosi se na montažu garaže, a preostali iznos finansiran je preko Gradske uprave tj. Grada Kruševca i odnosi se na izgradnju infrastrukture koja je bila uslov za montažu pomenute garaže – navodi on.

Zamenik gradonačelnice, Aleksandar Jovanović, kaže da je treća montažna garaža važna za Kruševac Grad, i da će biti od koristi našim sugrađanima, ali i svim ljudima koji dođu da posete naš grad.

– Drago mi je da smo ovaj projekat priveli kraju uprkos epidemiji korona virusa. Grad Kruševac je u saradnji sa JP “Poslovni centar” uradio sve da danas stojimo ovde. Uradili smo dosta toga, nivelaciju terena, betoniranje, potporni zid. Garaža će doprineti i uređenju ovog dela grada koji nije bio u dobrom stanju – kaže on.

Jovanović takođe navodi da su se dve montažne garaže u Kruševcu, jedna kod Bolnice i jedna kod Trga kosturnica, pokazale kao isplative.

– Te garaže su iskorišćene u punim kapacitetima i pokazale su se kao isplative. Druga garaža kod bolnice je jedno vreme bila na raspolaganju lekarima. Garaže su preko potrebne našim sugrađanima – objašnjava on.

Novu garaža od danas je sugrađanima na raspolaganju 24h tokom cele nedelje. Pravna lica mogu da koriste usluge parkiranja po ceni od 6000 dinara, a fizička po ceni od 3900 na mesečnom nivou. Postoji i mogućnost plaćanja po satu, tako da će za prvi sat sugrađani morati da odvoje 40 dinara, a za svaki naredni 50.

Parkiranje za sva vozila biće besplatno do 15. januara 2021. godine.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top