Trajal remizirao sa liderom

Postavljeno: 15.11.2020

U 15. kolu Prve lige Srbije, Trajal je u Kruševcu igrao nerešeno protiv Radničkog 1923 iz Kragujevca 0:0

Gledano kroz prizmu forme, kragujevački Radnički koji je danas gostovao u Krusevcu je u ovom trenutku jedini legitimni kandidat za ulazak u viši rang. Kabel posrće, Grafičar igra po sistemu toplo-hladno, Žarkovo tek sada polako hvata priključak, zbog čega se na Čika Dači sve jače oseća miris superligaškog fudbala. Ali na putu do jesenje titule trebalo je preći i kroz Kruševac, gde je Trajal dočekao kragujevačke Crvene đavole osokoljen remijem sa Kabelom u prošlom kolu. Za razliku od kragujevačkog tima, „gumari“ su u sezonu ušli sa potpuno drugačijim ciljem – da odbrane status drugoligaša i očigledno im ide sve bolje.

Dobrom postavkom igre, odličnim defanzivnim zadacima igrača i njihovim potpunim angažovanjem, uspeo je Trajal da zaustavi ekipu favorizovanog Radničkog 1923 i na kraju izbori pozitivan rezultat 0:0. Naravno da će biti još vremena za detaljniju analizu igre, ono što sada ohrabruje je da se Trajal i definitivno stabilizovao kao sve respektabilnija ekipa od koje će se u drugom delu prvenstva sigurno moći  i više očekivati.

Posle 15. kola, Trajal je 11. na tabeli sa 19 osvojenih bodova, a u narednom kolu ga očekuje gostovanje još jednom solidnom protivniku, u Beogradu petoplasiranom OFK Žarkovu.

Ostale vesti

back-to-top