Trajal proslavio rođendan: 100 radnika primljeno u stalni radni odnos

Postavljeno: 16.06.2021

Na svečanosti povodom obeležavanja 132 godine od osnivanja Trajal korporacije u stalni radni odnos primljeno je 100 novih radnika. Istorijat Fabrike koju je svojevremeno utemeljio kralj Milan, sažet je u film “Feniks iz Lazarevog grada“, a statua Miloša Obilića uručena je direktoru BIA Bratislavu Gašić

– Iza nas je izuzetno teška godina, ne samo zbog pandemije već i zbog raznih poslovnih turbulencija koje smo imali i koje smo uspešno prebrodili, a pored toga protekle godine ostvarili smo i najveći ukupni prihod od osnivanja Trajal korporacije – rekao je generalni direktor Trajal korporacije Miloš Nenezić, otvarajući svečanost.

Prema njegovim rečima, dva velika projekta Trajal korporacije uspešno su zaživela ove godine. Reč je o projektu automatizovane protivgradne zaštite i izgradnji fabrike kompozitno raketnih goriva koja se privodi kraju.

– Pred nama je i dalje dug put, mada se sada čini da je dosta lakši nego što je bio, zasluge za to gde smo sada pripadaju radnicima Trajal korporacije predvođenim Samostalnim sindikatom i menadžmentom Trajala koji smo mi sa vrha prilično oštro navodili da radi kako treba. Imali smo punu pomoć svih društvenih struktura počevši od gradskih strukutra, predvođenih pre svega tadašnjim gradonačelnikom, Bratislavom Gašićem, kao i drugih republičkih organa, jer kada gigant padne na kolena jako ga je teško podići, a mi smo bili u još gorem položaju – istakao je Nenezić.

U znak zahvalnosti direktor Trajal korporacije uručio je direktoru BIA Bratislavu Gašiću statuu Miloša Obilića jer će nova fabrika pirotehnike u Jasikovici, koja se otvara na Vidovdan, nositi naziv Obilićevo.

Gašić je, zahvaljujući na priznanju, čestitao svim zaposlenima, menadžmentu, a posebno novozaposlenima 132. rođendan fabrike i poželeo da fabrika dugo i uspešno radi.
Dodeljena su i zahvalnice i povelje saradnicima Korporacije, kao i jubilarne nagrade i pokloni penzionerima.

Svečanost je završena otvaranjem izložbe „Božansko nadahnuće – Miroslavljevo jevanđelje“.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top