Top 5 filmova koje morate pogledati ovog proleća

Postavljeno: 25.03.2023

Od romantičnih komedija do avantura, ovi filmovi će vam pomoći da se opustite i uživate u prolećnom raspoloženju. Stoga, uzmi kokice, opustite se i uživajte u ovim izvanrednim filmovima koje smo vam preporučili.

1.  „Groundhog Day“ je klasik među komedijama i film koji vredi pogledati iznova i iznova. Prati lik meteorologa Fil Konnersa, koji dolazi u gradić Punxsutawney u Pensilvaniji kako bi izvestio o Danu Mrmota- tradicionalnom prazniku na kojem se predviđa dolazak proleća. Nakon što se zatekne u vremenskoj petlji, Fil ostaje zaglavljen u istom danu – Danu Mrmota – iznova i iznova. „Groundhog Day“ je film koji nas podseća na to da svaki dan imamo priliku da unapredimo sebe i svoj život, bez obzira na to koliko puta smo već proživeli iste situacije.

2. „Dead Poets Society“ – Ovaj film prati profesora književnosti Džona Kitinga, koji pohađa privatnu školu za dečake. Kiting motiviše svoje učenike da razmišljaju izvan okvira i otkriju svoj glas. Tokom proleća, učenici počinju da se bave poezijom i umetnošću i otkrivaju svoju strast. Međutim, kada jedan od učenika počini samoubistvo, Kiting se suočava sa pritiscima da promeni način na koji predaje.

3. „The Notebook“ – Ovaj film prati priču o Noi i Alison, koji se zaljubljuju tokom proleća 1940. godine u južnoj Karolini. Njihova ljubavna priča je komplikovana jer pripadaju različitim društvenim slojevima, a Alisonova porodica se protivi njihovoj vezi. Film prikazuje njihovu borbu da ostanu zajedno tokom godina, dok se proleće pojavljuje kao vreme početka novih početaka.

4.  „Little Women“ – Ovaj film, zasnovan na klasičnoj knjizi Luis Mej Alkot, prati priču o četiri sestre u Nju Inglandu tokom Američkog građanskog rata. Film je uzbudljiva i topla priča koja se bavi važnim temama kao što su ženska nezavisnost, sestrinstvo i životne odluke. „Little Women“ je dobar izbor za sve koji vole inspirativne i emotivne filmove koji slave žensku snagu i hrabrost.

5. „The French Dispatch“ – Ovaj film Vesa Andersona prati događaje u izmišljenom francuskom gradu, gde grupa novinara piše o različitim pričama. Uz impresivnu glumačku ekipu koju čine Tilda Swinton, Bill Murray, Frances McDormand i mnogi drugi, ovaj film nudi dozu humora i avanture.

Foto: Pixabay, IMDB

M. J.

Ostale vesti

back-to-top