Tehnička voda do večeras, za piće nakon tri uzorkovanja

Postavljeno: 13.09.2021

Svi korisnici koji se vodom snabdevaju sa sistema Ćelije, a koji su jutros zbog havarije magistralnog cevovoda u Lipovcu, ostali bez vode, do 21 sat će dobiti tehničku vodu. Za piće će moći da je koriste nakon što tri uzastopna uzorka budu hemijski i mikrobiološki ispravna, što znači najverovatnije za nedelju dana

-Naš plan je da do večeras u 21 sat svi građani koji se snabdevaju sa sistema Ćelije dobiju tehničku vodu. Puštanje u sistem počeće u 16 časova, do kada će biti završena sanacija kvara i ispiranje magistralnog cevovoda i punjenje rezervoara Lipovac– rekao je za KruševacGrad direktor kruševačkog Vodovoda Vladimir Milosavljević.

 

Nakon puštanja vode u sistem ona će, kako je dodao, biti za tehničku upotrebu, a za piće će moći da se koristi nakon što tri uzastopna uzorka, koje uzima Zavod za javno zdravlje, budu hemijski i mikrobiološki ispravna. To uznači da bi uzorkovanje moglo da se uradi u utorak, sredu u četvrtak, a da potom rezultati stignu u petak, subotu i nedelju, te bi od ponedeljka korisnici vodu ponovo mogli da koriste za piće.

U međuvremenu građani se snabdevaju sa 15 fiksnih i 10 pokretnih cisterni, a snabdevanje cisternama je obezbeđeno i za kruševačke Kovid i Opštu bolnicu.

Podsetimo da je jutros, zbog pomenute havarije, bez vode ostalo 113.000 korisnika u Kruševcu i 66 okolnih sela te korisnici u Ćićevcu, Aleksandrovcu i delu Trstenika.

Kruševačke osnovne i srednje škole su zbog toga danas organizovale onlajn nastavu, a Opšta bolnica odložila hlade, a radila samo hitne operacije.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top