Svetosavski đaci: Vukašin Kosijer, OŠ „Jovan Popović“

Postavljeno: 03.02.2021

Svetosavski đak za ovu školsku godinu u OŠ “Jovan Popović” je Vukašin Kosijer, učenik osmog razreda. Nastavničko veće odabralo je Kosjera kao najboljeg zbog njegovog izuzetnog uspeha ostvarenog na brojnim takmičenjima iz fizike, matematike, srpskog jezika i plivanja

– Svetosavska nagrada mi puno znači i srećan sam zbog nje. To je priznanje za rad koji sam uložio i pokazuje koliko sam do sada postigao i da se moj trud isplatio. Nije mi bilo teško da učestvujem na brojnim takmičenjima, sve je stvar dobre organizacije – kaže Vukašin Kosijer za Kruševacgrad.

Po njegovim rečima, okolina nije bila iznenađena zbog priznanja koje je dobio, zato što se to od njega i očekivalo.

– Moj brat je prošle godine bio Svetosavski đak ove škole, tako da su roditelji na nas izuzetno ponosni. Moji drugari su srećni što sam ja izabran i svi su mi čestitali na uspehu – navodi on.

Ovaj učenik marljivim radom osvojio je brojne nagrade na takmičenjima iz fizike, matematike, srpskog jezika i plivanja. Učešće na

Republičkom takmičanju iz fizike smatra svojim najvećim uspehom, a lepa iskustva ga vežu i za Letnju školu u Istraživačkoj stanici Petnica, gde se našao u društvu najboljih.

– Petnica je iskustvo koje je na mene najviše uticalo, tamo sam video šta je u stvari nauka. Shvatio sam kroz igru i eksperimente da nauka može da bude izuzetno zabavna. Uživao sam na radionicama iz fizike, elektrotehnike i arheologije i svojim vršnjacima bih preporučio da odu tamo – ističe on.

Kosijer voli informatiku i studirao bi inženjerstvo hardvera, pa zato planira da upiše informatičko odeljenje Gimnazije u Kruševcu. Marija Prutkin, predmetna nastavnica iz matematike i razredna, kaže da je izuzetno ponosna na svog učenika

– Vukašin je učenik za primer i na redovnoj nastavi i na vannastavnim aktivnostima. U odeljenju je poštovan drug koji se sa svima slaže. Ozbiljan je taman koliko treba i nasmejan baš kad osmeh zatreba. Uvek je sebi postavljao visoke ciljeve koje je velikim zalaganjem i ostvario. Od trećeg razreda ide na takmičenje iz matematike ali i iz plivanja, što pokazuje koliko je svestran – objašnjava ona, dodajući da je učiteljica Vesna Milenković usmerila Vukašinov talenat ka takmičenjima, a da su ga kolege i ona “preuzeli” u petom razredu.

– On je jedno kulturno dete koje zaslužuje svaku pohvalu. Od njega očekujem velike stvari u budućnosti – kaže Vukašinova razredna.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top