+381 64 812 51 81
Naslovna » Društvo » Svetosavski đaci: Uroš Mladenović, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“

Svetosavski đaci: Uroš Mladenović, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“

Dobitnik Svetosavske nagrade za ovu školsku godinu u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ je učenik osmog razreda Uroš Mladenović. Nastavničko veće odlučilo je da njemu dodeli nagradu zbog ostvarenog izuzetnog uspeha u školovanju, ali i zapaženih rezultata na brojnim takmičenjima iz matematike, fizike, hemije i istorije

– Ovo priznanje mi veoma znači, osećam se prijatno i uzbuđeno što sam uspeo da stignem do ovog nivoa i nadam se da ću i u narednom periodu nastaviti da nižem uspehe. Nauku sam zavoleo od prvog razreda, u tome mi je puno pomogla učiteljica, a kasnije je sve išlo samo od sebe tako da sam i očekivao da se uloženi trud jednog dana isplati što se i desilo – kaže Uroš za KruševacGrad.

Njegovim uspehom niko iz njegove okoline nije bio iznenađen.

– Moja porodica i drugari su od mene očekivali da dobijem nagradu, što se i desilo, nakon čega sam dobio puno čestitki – kaže.

Brojne nagrade sa opštinskih, okružnih i republičkih takmičenja došle su kao rezultat vrednog rada.

– U svim predmetim sam davao maksimum, ali su me više privlačile prirodne nauke tako da sam se prvenstveno njima bavio. Najviše volim hemiju, matematiku i fiziku, a na takmičenja sam išao kako bih video koliko mogu da pokažem i uspeo sam da dobijem mnogo nagrada – ističe Uroš Mladenović.

Pored nauke voli i sport, trenira fudbal. Slobodno vreme provodi pored klavira koji je samostalno naučio da svira, a bavi se i komponovanjem i pisanjem kratkih priča. Školovanje planira da nastavi u kruševačkoj Gimanziji.

Mislim da bi Gimnazija bila najbolja za mene pošto pruža celokupno znanje iz svih oblasti. Još uvek se dvoumim oko smera, nisam siguran da li će to biti prirodno-matematički ili informatički smer, ali verujem da ću nastaviti sa dobrim rezultatima koji god smer da upišem – napominje on.

Uroševa učiteljica, Slavica Savić, ističe da za 25 godina rada boljeg đaka nije imala.

– Sa sigurnošću mogu da kažem da je on najbolji đak koga sam imala u karijeri. Od početka je voleo da uči i izdvajao se od ostale dece, u drugom sam mu davala da rešava testove za četvrti razred – kaže ona.

Njegova razredna i nastavnica matematike, Katarina Perović, napominje da je Uroš pored toga što je najbolji đak i dobar drug.

– On hoće da pomogne drugima i sa mnogom decom radi. Ima taj neki duh koji ga tera da istražuje i mislim da je to jedna od ključnih stvari za uspeh. Ono što mi se kod njega najviše sviđa je to što ne postavlja sebi granicu, uvek od sebe zahteva više i to će ga, ja se nadam, odvesti daleko – napominje ona.

Direktorka škole Jasna Živković – Brajković ističe da u prethodnih nekoliko generacija u školi nisu imali učenika kao što je Uroš.

– On treba da bude uzor drugim učenicima, i volela bih da u narednim generacijama imamo nekog učenika sličnog kapaciteta i želje za radom – poručuje ona.

D. Milićević

Dobitnik Svetosavske nagrade za ovu školsku godinu u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ je učenik osmog razreda Uroš Mladenović. Nastavničko veće odlučilo je da njemu dodeli nagradu zbog ostvarenog izuzetnog uspeha u školovanju, ali i zapaženih rezultata na brojnim takmičenjima iz matematike, fizike, hemije i istorije - Ovo priznanje mi veoma znači, osećam se prijatno i uzbuđeno što sam uspeo da stignem do ovog nivoa i nadam se da ću i u narednom periodu nastaviti da nižem uspehe. Nauku sam zavoleo od prvog razreda, u tome mi je puno pomogla učiteljica, a kasnije je sve išlo samo od sebe tako da…

Review Overview

Rejting korisnika 4.75 ( 3 glasova)
x

Proveri i

Kik boks klub Car Lazar: Sedam medalja na prvom nastupu!

Na Prvenstvu Centralne Srbije u Kik boksu u disciplini K1, održanom u Kruševcu, takmičari kruševačkog Cara Lazara osvojili po dve ...

Neočekivani poraz Trajala od Radničkog

U 27. kolu Prve lige Srbije, „gumari“ doživeli i 12. poraz ove sezone, od ekipe sa začelja tabele za koju ...

Preminuo kompozitor Zoran Simjanović

Čuveni srpski kompozitor preminuo je u 75. godini od posledica korona virusa, objavila je Jugoslovenska kinotekaPo mišljenju mnogih, najveći savremeni ...

Radionica NVO “Lokalna kuća razvoja Brus” – obuka za aktivno građansko društvo

Radionica je deo projekta “Zajedno za aktivno građansko društvo-ACT” koji “Lokalna kuća razvoja Brus” realizuje od prvog oktobra prošle godine. ...

Knjige koje svi treba da pročitamo

I ovog vikenda predstavljamo vam prikaze tri knjige po izboru Vesne Pešić, profesorke srpskog jezika i književnosti1. Ivo Andrić – ...