Svetosavski đaci: Miroslav Mirić, OŠ „Sveti Sava“

Postavljeno: 03.05.2021

Zapaženi rezultati ostvareni na takmičenjima iz matematike kao i odličan uspeh tokom čitavog školovanja doprineli su da Svetosavsku nagradu za ovu školsku godinu u OŠ „Sveti Sava“ nastavničko veće dodeli učeniku osmog razreda Miroslavu Miriću

– Iskreno, od početka sam se trudio da budem među najboljima što se na kraju i desilo. Nagrada mi puno znači, srećan sam i ponosan na sebe zbog toga – kaže Miroslav za KruševacGrad.

Čestitke su stizale sa svih strana, a najponosiji su članovi porodice i prijatelji koji su od početka verovali u njega.

Omiljeni predmet mu je matematika, na takmičenjima iz ovog predmeta učestvovao je više puta, a najbolji rezultat postigao je u sedmom razredu kada se plasirao na državno takmičenje.

– Volim matematiku, interesantna mi je kao nauka, ona mi najbolje ide. Mislim da su rezultati sa takmičenja iz matematike „presudili“ da Svetosavska nagrada pripadne meni – ističe on.

U slobodno vreme najviše voli da igra fudbal sa drugarima, a nakon završene osnovne škole planira da upiše informatički smer u kruševačkoj Gimnaziji.

– Zanimaju me kompjuteri i programiranje, time bih želeo da se bavim u budućnosti – dodaje on.


Njegov razredni starešina i nastavnik istorije, Dragan Gligorijević, ističe da je Miroslav pored toga što je odličan učenik i omiljen u društvu, kao i da je uvek spreman da pomogne drugarima.

– On je vredan, odgovoran i lepo vaspitan mladić. Odličan je iz svih predmeta, ali više naginje ka prirodnim naukama. Ovu nagradu je zaslužio i verujem da će imati lepu budućnost – kaže razredni.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top