Svetosavski đaci: Kristina Balević, studentkinja

Postavljeno: 21.03.2021

Grad Kruševac tradicionalno svake godine dodeljuje Svetosavske nagrade najboljim učenicima, a ove godine se među njima našla i Kristina Balević, studentkinja druge godine na Akademiji strukovnih studija – informatika i računarstvo Kragujevac – odsek Kruševac

– Izuzetno je lepo kada neko prepozna tvoj trud, rad i smatra da si baš ti zasluzio Svetosavsku nagradu. Takođe, ovo je podsećanje da se vredni ljudi uvek cene i motivišu da dalje napreduju. Veoma sam počastvovana i ovo je još jedna prilika da se iskreno zahvalim – kaže Kristina Balević za portal KruševacGrad.

Kako navodi, nagradu je očekivala, i to je za nju najveće priznanje koje je dobila.

– Nagradu jesam priželjkivala i kada sam je dobila bila sam jako ispunjena. Jednako sam ponosna na sve svoje male uspehe, jer sam za svaki ulozila svoj trud ili vreme, u manjoj ili većoj meri. Iza mog uspeha, stoji naravno i moja porodica. Oni, kao i prijatelji i poznanici bili su baš srecni i ponosni što sam dobila nagradu – navodi ona.

Ova uspešna studentkinja iz Kruševca završila je OŠ “Dositej Obradović” i Medicinsku školu – smer farmaceutski tehničar, da bi potom, zbog interesovanja za prirodne nauke upisala Akademiju strukovnih studija – informatika i računarstvo. U budućnosti planira da živi i radi u Kruševcu.

– Izabrala sam Akademiju zbog ljubavi prema matematici, fizici, hemiji… Kada sam se upisala nisam znala šta da očekujem, a onda su mi se svideli mnogi predmeti. Sada imam i inženjerske i stručne predmete, i oni me obaraju sa nogu. U budućnosti, akcenat stavljam na dalje izučavanje informatike. Volela bih da budem uspešan inženjer, i nadam se da će mi to poći za rukom, ako je moguće, ostala bih u Kruševcu – objašnjava ona.

Po njenim rečima, ako se čovek posveti onome što voli, uspeh ne izostaje.

– Sve se postiže ukoliko čovek voli ono što radi. Ponekad se manje spava, uz manje ili više stresa, i dosta truda, sve se postiže. Uvek stižem i da se družim i provedem, ali i da stignem na predavanja i vežbe i da budem aktivna. Ne pada mi teško, jer radim stvari koje me ispunjavaju. Takođe se bavim folklorom, već 14 godina, i nisam pravila pauze. Sadašnjim i budućim studentima želim da poručim da veruju u sebe i da nikad ne odustaju. Kad je najteže, zapnite najjače i ulažite znanje u sebe – navodi ona.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top