Sveti Ilija sutra bez vašara

Postavljeno: 01.08.2020

Tradicionalni vašar koji se u Kruševcu svake godine organizuje 2. Avgusta, na veliki pravoslavni praznik, Svetog Iliju, zbog epidemiološke situacije sutra neće biti održan. Ovako je odlučio kruševački Poslovni centar, nakon što je takvu preporuku dobio od ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje

– Poslovni centar je, nakon što je u Kruševcu proglašena vanredna situacija zatražio mišljenje Štaba za vanredne situacije o tome da li bi trebalo organizovati vašar. Nakon toga smo od Zavoda za javno zdravlje dobili prepruku da se zbog aktuelne epidemiološke situacije vašar ne održi – potvrdio je za Kruševacgrad direktor Poslovnog Centra Dragi Marković. 

Marković objašnjava da je vašar za Svetog Iliju inače jedan od većih vašara, te da na njega obično dolaze prodavci iz čitave Srbije.

U tim okolnostima bilo bi nemoguće ispoštovati preporučene mere za prevenciju širenja korona virusa, naročito ograničenje okupljanja na najviše deset osoba – ocenjuje on. 

Ovo je, inače drugi vašar u Kruševcu koji je otkazan zbog epidemije korona virusa. Prethodni, na Blagovesti, 7. Aprila, otkazan je jer je polovinom marta u Srbiji uvedeno vanredno stanje.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top