Suverenisti traže kontrolore za izbore, poručuju: „Vlast je ranjiva ako sprečimo krađu“

Postavljeno: 09.02.2022

Pokret Dosta je bilo, odnosno Suverenisti, saopštili su da pozivaju lokalne grupe građana i pokrete da se jave i uključe u kontrolu izbora, uz konstataciju da je referendum pokazao da su kontrolori ključ odbrane narodne volje i ključ pobede na izborima

Gde god su suverenisti imali kontrolore na referendumu – krađe i falsifikovanja nije bilo. Vlast je ranjiva na ovim izborima, ali samo ako sprečimo krađu. Da bismo pokrili sva biračka mesta i odbranili izbornu volju građana, neophodno je učešće lokalnih pokreta, udruženja i grupa građana posebno u manjim opštinama, selima i ruralnim srednima u Srbiji. Pozivamo sve opozicione suverenističke lokalne grupe građana i pokrete da nam se jave na [email protected] i aktivno se uključe u kontrolu izbora – navodi Dosta je bilo u saopštenju za javnost.

Prema navodima tog Pokreta pogrešno je uverenje birača da opozicione političke opcije imaju partijsku vojsku, odnosno 17.000 aktivista, koliko je potrebno da se kontrolorima pokriju sva biračka mesta u Srbiji. Dodaju da toliko aktivista ima samo SNS te da ih nemaju čak ni socijalisti.

Smatraju da je samo vlast, odnosno SNS, u mogućnosti da plati tu armiju partijskih aktivista te da to čini „partijskim zapošljavanjem i zloupotrebom državnih resursa i narodnih para“.

Zbog toga, jedino rešenje koje preostaje je da se sami građani jave i da u organizaciji Suverenista preuzmu na sebe posao kontrole izbora ne zato što su plaćeni, već zato što žele da zaštite narodnu volju i narodnu suverenost. Pozivamo i sve građane da nam se jave na [email protected] i budu kontrolori na biračkim mestima na kojima glasaju – poručuje pokret Dosta je bilo.

J.B.

Ilustracija: Dosta je bilo

Ostale vesti

back-to-top