Sutra zaseda Skupština: Rad javnog sektora, imenovanja, hipodrom…

Postavljeno: 18.03.2021

Šesta po redu sednica gradskog parlamenta u Kruševcu zakazana je za sutra (petak, 19. mart), a zbog protivepidemijskih mera će, kao i poslednjih nekoliko zasedanja biti održana u Sali bioskopa Kruševac. Pred 70 odbornika aktuelnog saziva naći će se pedesetak tačaka dnevnog reda. Većina odluka koje bi sutra trebalo da donesu gradski odbornici tiče se izveštaja o radu javnih preduzeća i ustanova u prethodnoj godini, ali i seta urbanističkih planova

O radu i finansijskom poslovanju ustanova raspravljaće se u pojedinačnim tačkama, dok je rad svih javnih preduzeća u četiri kvartala 2020. godine i ovoga puta smešten u jednu tačku dnevnog reda. Prema tabeli datoj u ovom izveštaju, od pet javnih preduzeća, finansijski gubitak u 2020. godini iskazala je jedino Gradska toplana i to u iznosu od oko 134 miliona dinara.

Ovdašnja javna preduzeća, prema ovom izveštaju zapošljavaju 993 radnika, 37 manje od planiranog broja, a njihova ukupna kreditna zaduženost iznosi 337 miliona dinara, od čega u Toplani 215,5 miliona.

Na dnevnom redu sutrašnje sednice je i donošenje, odnosno izmena desetak planova detaljne regulacije, kao i izmena i dopuna Gerelanog urbanističkog plana grada Kruševca, kako bi se stvorili uslovi za izgradnju hipodroma kao, kako se navodi u obrazloženju, “u cilju unapređenja turističke ponude grada.

Hipodrom bi, prema ovim izmenama, trebalo da se nađe zapadno od istočne obilaznice, planirane saobraćajnice za aerodrom Rosulje, ulice Milana Konjovića i tromeđe katarstarskih opština Malo Golovode, Parunovac i Veliko Golovode.

Odbornici bi sutra trebalo i da odluče o imenovanjima Jovane Dunjić za direktorku Centra za socijalni rad (trenutno je ona na čelu ove ustanove kao vršilac dužnosti), o osnivačkim pravima i imenovanju vršioca dužnosti direktora Apotekarske ustanove Kruševac, odnosno dela bivše ustanove koji nije pripao zdravstvenoj ustanovi Dr Max, te o imenovanju vršioca dužnosti glavnog gradskog urbaniste. Za v.d. direktorku Apotekarske ustanove predložena je Ana Čolić, diplomirana menadžerka, dok je za vršioca dužnosti Glavnog gradskog urbaniste predložen Aleksandar Cvetković koji je i do sada obavljao ovaj posao.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top