Sutra se obeležava Međunarodni dan umetnosti

Postavljeno: 14.04.2022

Povodom Međunarodnog dana umetnosti (15.april), kruševački Savet za mlade i Kancelarija za mlade pripremili su niz aktivnosti koje za cilj imaju promociju umetnosti, umetničke prakse i kreativnosti

U tu svrhu pripremljeni su programi koji će sugrađanima prikazati stvaralaštvo mladih kroz scensko-umetnički program, izložbe radova, ali i javnu radionicu crtanja i slikanja.

U prepodnevnim časovima mladi će imati priliku da obilaze ustanove kulture (Kulturni centar Kruševac, Kruševačko pozorište, Umetnička galerija i Narodni muzej). Od 16 časova na kružnoj sceni u Pionirskom parku biće otvoren umetnički atelje sa radovima mladih umetnika, te radionica javnog crtanja i slikanja. Nešto kasnije, od 17 i 30  do 19 časova, biće predstavljena pozorišno-muzička delatnost kroz nastupe mladih stvaralaca sa teritorije grada.

Partneri na obeležavanju Međunarodnog dana umetnosti su Kulturni centar Kruševac, neformalna grupa „Kulturociklin“, dramski studio „Čkalja“, Kruševačko pozorište, Umetnička galerija, te Narodni muzej. Uz navedene, tu su i Muzička škola „Stevan Hristić“, Politehnička škola „Milutin Milanković“, kao i Gimnazija – smer za scensko-vizualne umetnosti i Romski kulturni centar.

Ulaz je slobodan za sve navedene programe.

S.M.

 

Ostale vesti

back-to-top