Sutra i prekosutra novo zaprašivanje komaraca u gradu

Postavljeno: 26.08.2020

Tretman suzbijanja odraslih formi komaraca biće sproveden u četvrtak i petak ( 27. i 28. avgust ), saopšteno je iz Gradske uprave

Ovo je četvrti po redu tretaman suzbijanja odraslih formi komaraca na području grada Kruševca, a polazak vozila najavljen je za 17 časova, obe večeri.

U slučaju nepovoljnih vremenski uslova, tretman će biti odložen za prvi naredni dan kada vremenski uslovi budu pogodni za izvođenje tretmana.

Podsećamo, u ovoj sezonu obavljeno je i nekoliko  tretmana suzbijanja larvi komaraca na trideset lokacija na teritoriji grada Kruševca, a tretirane su bare, kanali  i druge stajaće otvorene vodene površine.

S obzirom da su ove godine vremenski uslovi pogodovali razvoju komaraca jer su se često smenjivali kiša i sunce, te da ih ima više nego inače, preporuka građanima je da redovno kose travu u svojim dvorištima, da jednom nedeljno prazne vodu iz posuda za cveće, posuda za hranu i vodu za kućne ljubimce, kanti, buradi, ukrasnih bazena…Takođe, savet je i da se iz dvorišta uklone odbačene gume i drugi predmeti u kojima može da se nakuplja stajaća voda u kojoj komarci mogu da polože svoja jaja.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top