Sutra, (13.mart) startuje sedmi Kruševački Đenerali polumaraton  

Postavljeno: 12.03.2022

U nedelju će Kruševac ponovo biti grad atletike. U okviru sedmog Kruševačkog polumaratona, kao i prethodne godine, biće održane tri takmičarske i dve revijalne trke. Za polumaraton, trke na deset i na pet kilometara, prijavljeno je oko 500 učesnika, trka zadovoljstva namenjena je rekreativcima, dok će u trci Dečji osmeh učestvovati 600 mališana i 400 roditelja. Staza je identična onoj iz prethodnih godina, sa startnom i ciljnom pozicijom u centru grada.

Sedmi Kruševački Đenerali polumaraton ugostiće rekreativce i profesionalce iz deset zemalja. Osim iz Srbije, dolaze i takmičari iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Nigerije, Irske, Francuske, Kolumbije, Turske i Iraka. Manifestacija počinje u 10 časova

– Atletsko rekreativni klub Maratonac se već pokazao kao dobar organizator i u toj ulozi se pojavljujemo i ove godine, pod pokroviteljstvom Grada Kruševca. Već gradimo neku tradiciju sa zajedničkim ciljem, a to je da pokrenemo što više ljudi, uključujući i naše najmlađe sugrađane. Radilo se i ove godine ozbiljno i dugo, jer se jedino tako i može stati iza organizacije ovakvog događaja. Ono što se na kraju dešava na ulicama Kruševca je samo epilog tih ozbiljnih priprema, u organizaciji manifestacije učestvuje puno ljudi, a ove godine pripremili smo za pobednike i novčane nagrade – kaže predsednik Atletskog kluba Maratonac, organizatora ove manifestacije, Seniša Gašić.

I ove godine biće organizovane tri takmičarske trke – polumaraton, trke na deset i na pet kilometara, sa oko 500 prijavljenih učesnika. Takođe su predviđene i dve revijalne trke. Trka zadovoljstva namenjena je rekreativcima, dok će u trci Dečji osmeh ponovo učestvovati najmlađi i njihovi roditelji.

– U okviru Kruševačkog polumaratona održaće se po drugi put i državno prvenstvo u polumaratonu, za koji se prijavilo 57 učesnika.  Nedavno smo dobili i novi sertifikat, s obzirom na promene u stazi, jer je prošle godine urađena rekonstrukcija Trga i urađena četiri kružna toka. Pored polumaratona, imamo i ove godine još dve takmičarske trke, na deset i na pet kilometara, kao i revijalne trke, Dečji osmeh i Trku zadovoljstva.

Gašić kaže da će Kruševački polumaraton i ove godine pružiti priliku svima koji su zainteresovani da u njemu učestvuju, onoliko koliko mogu i žele.

 – To znači da će i ove godine svako ko želi da oseti draž ovakve jedne manifestacije moći da dođe, za revijalnu Trku zadovoljstva nije potrebna nikakva prijava, dovoljne su patike i dobra volja. Trka Dečji osmeh uglavnom okuplja decu predškolskog uzrasta, u saradnji sa Preškolskom ustanovom Nata Veljković, i decu do četvrtog razreda osnovne škole. Start ove trke je kod Spomenika kosovskim junacima, a cilj kod Kruševačkog pozorišta i očekujemo da je deca istrče sa roditeljima, tako da će imati ukupno oko hiljadu učesnika. Revijalne trke su nam važne jer manifestaciji daju masovnost, a trčanju potrebnu afirmaciju.

Za sve one koji žele da u dobroj formi dočekaju ovaj sportski događaj, ARK Maratonac je organizovao besplatne časove trčanja.

– Želeli smo da na taj način pomognemo onima koji su želeli da se pripreme na što bolji način i da ih dodatno motivišemo na učešće, ali smo odlučili da sa praksom ovih časova nastavimo i posle Polumaratona. Dakle, želimo da i još više doprinesemo zdravom životu sugrađana. Svima nam ide u prilog smirivanje situacije sa koronom, pa se nadamo da se i naš Polumaraton vraća tamo gde je bio pre dve godine, kada smo imali i hiljadu učesnika takmičarskih trka – kaže Gašić.

S.M.- D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top