Suspendovana četiri pripadnika Službe za obezbeđenje u Okružnom zatvoru u Kruševcu 

Postavljeno: 26.04.2021

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija suspendovala je sa posla četiri pripadnika Službe za obezbeđenje u Okružnom zatvoru u Kruševcu nakon ustanovljenih propusta za koje se sumnja da su doveli do bekstva dva pritvorenika prošle subote

Kako je saopšteno iz Uprave za izvršenje krivičniih sankcija, protiv četvorice zaposlenih će biti pokrenut i disciplinski postupak kako bi se utvrdila njihova odgovornost za propuste u radu, a odluka o suspenziji usledila je nakon što su pripadnici Odeljenja za inspekciju ove Uprave obavili vanredni nadzor u kruševačkom Okružnom zatvoru.

Uz činjenicu da se zatvor u Kruševcu nalazi u centru grada, podsećamo da je ovaj objekat izgrađen u prvoj polovini prošlog veka i da je već neko vreme u neuslovnom stanju. Iz ovih razloga je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija još ranije preduzela aktivnosti na izmeštanju ovog zatvora iz centralnog gradskog jezgra i izgradnji novog na drugoj lokaciji, za smeštaj 400 do 500 lica lišenih slobode – navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je reč je o veoma zahtevnomprocesu koji, između ostalog, podrazumeva i eksproprijaciju zemljišta, zbog čega „Uprava ulaže ogromne napore da se sve aktivnosti na ovom projektu, u saradnji sa Razvojnom bankom Saveta Evrope, obave u skladu sa zakonom“.

Podsetimo, iz pritvorske jedinice Okružnog zatvora u Kruševcu u toku noći između 23. i 24. aprila pobegla su dva pritvorenika i to kroz otvor na plafonu toaleta koji su sami napravili. Pritvorenici S.S. (41) i D.S. (37) su prema dosadašnjim nezvaničnim saznanjima medija, bili pod merom pritvora jer im se sudilo zbog umešanosti u trgovinu narkoticima.

N.B.

Foto: pixabay

Ostale vesti

back-to-top