Superliga se nastavlja 30. maja, bez plej-ofa

Postavljeno: 06.05.2020

Fudbalska Superliga Srbije nastaviće se 30. maja, objavio je Fudbalski savez Srbije. Za ovaj format takmičenja glasalo je 11 klubova – među kojima i kruševački Napredak

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, održana je sednica Odbora za hitna pitanja na kojoj su donete važne odluke za srpski klupski fudbal. Posle izjašnjavanja svih klubova Super lige Srbije, odlučeno je da se u okviru sezone 2019/20 odigraju preostala četiri kola, bez plej-ofa i plej-auta.

Za ovaj format takmičenja glasalo je 11 klubova – među kojima i kruševački Napredak, dok je njih pet (Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Radnički Niš i Spartak) bilo za odigravanje svih 11 kola.

Podsećamo, posle 26 odigranih kola Napredak je na 12. mestu tabele sa 26 bodova.

Što se tiče Prve lige Srbije, samo tri kluba (od 16) je glasalo za odigravanje svih 11 kola prvenstva.Usvojen je i kalendar za nastavak prolećnog dela sezone prema kome će se 27. kolo igrati 30. maja, a poslednje 30. kolo je na programu 20. juna.

Kada je reč o formatu za sledeću sezonu, obaviće se dodatne konsultacije sa klubovima Super i Prve lige Srbije. Kup Srbije igraće se po planu.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top