Sugrađani koji su primili treću dozu: Želimo da se zaštitimo

Postavljeno: 19.08.2021

Vakcinacija trećom dozom, koja je počela 17. avgusta, u Kruševcu se obavlja u Dijagnostičkom centru, a KruševacGrad beleži šta stariji sugrađani, koji su došli da se vakcinišu, kažu o tome

U čekaonici Dijagnostičkog centra su uglavnom stariji sugrađani, a osim onih koji su došli zbog treće doze ima i onih koji čekaju da prime prvu ili drugu dozu izabrane vakcine.

Zoran Šošić, penzioner, došao je nakon obaveštenja koje je dobio.

Prve dve doze bile su Sinofarm, odlučio sam se da i treća bude isto ta.  Ne želim da rizikujem, pa nisam pravio pitanja oko ove nove doze – rekao je Šošić.

Dragoslav Gojković i njegova supruga su došli samoinicijativno.

Smatram da posle dve primljene vakcine, treba primiti i treću. U sva tri slučaja radi se o istoj vakcini, nisam želeo nikakvo mešanje. Verujem doktorima i spreman sam da se vakcinišem kad god oni odluče da je potrebno – napomenuo je Gojković.

Među onima koji nisu čekali poziv za vakcinaciju je i Radoslav Stojanović, penzioner, inače diplomirani hemičar.

Došao sam na svoju ruku, prve dve doze vakcine bile su Sinofarm, a sada sam se odlučio za Fajzer. Nisam imao živaca da čekam da me pozovu. Drugu dozu sam primio 11. februara. U slučaju da ovaj virus potraje, spreman sam da se vakcinišem svake godine kao protiv sezonskog gripa. Ja sam dijabetičar, spadam u rizičnu grupu, samim tim na ovaj način štitim svoje zdravlje i ne dovodim u pitanje značaj vakcine. Smatram da svi oni koji ne žele da se vakcinišu dovode ostale u opasnost i ne razumem čemu takav stav prema ovom naučnom otkriću – pita se Stojanović.

Nadležni apeluju da građani vakcinišu, podsećajući da vakcina ima dovoljno i napominjući  da je to jedini način da se izbegne nepovoljna epidemiološka situacija.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top