Šuca, jedan od malobrojnih profesionalnih obućara, zatvara radnju

Postavljeno: 25.07.2021

Rođeni Pepeljevčanin Miroljub Acković Šuca (73),jedan od retkih profesionalnih obućara u Kruševcu,odlučio je da zatvori obućarsku radnju u Pasažu

Ako je za vajdu dosta je bilo. Iz godine u godinu sve je manje posla.Jer,nekada je u ovom delu grada bilo bezbroj isključivo zanatlija.To je bila želja tadašnjeg predsednika Opštine Radomira Mićića. Vremena su se promenila.Dođe po neko, odradimo onako kako valja, a plaćanje prepuštamo mušteriji– ko koliko da.To je istina.

Bivši fudbaler Pepeljevca,jedno vreme je bio i u FK Napredak, gde ga je odveo profesor fizickog Mićko Stefanović,inače tih šezdesetih godina predavač Ackoviću i drugima u Školi učenika u privredi.

 – Zanat sam počeo da učim 1963. godine u Prvoj obućarskoj zadruzi,u kojoj sam bio i prvi direktor.Mi smo jedan dan bili u školi,a drugi na praksi. I normalno je da smo u takvom sistemu školovanja mogli da proniknemo u sve tajne obućarskog posla.İmali smo i od koga da naučimo. I vreme nam je godinama išlo na ruku.Tih godina Kruševac je imao samo dve prodavnice obuce: “Borovo,, i ,,Solid,,. Sada ih ne možete prebrojati i razume se da smo sve manje potrebni narodutvrdi naš sabesednik.

Lj.Markovic

Ostale vesti

back-to-top