Stranka Zdrava Srbija: Kruševac je grad velikih potencijala

Postavljeno: 25.10.2022

Kancelarija stranke Zdrave Srbije u Kruševcu, koja je otvorena pre nepunuh godinu dana, razgovara sa sugrađanima i sugrađankama, zalaže se za jaku ekonomiju i razvoja Grada Kruševca, kao mesta sa značajnim poljoprivrednim i turističkim potencijalom- kaže portparol stranke Zdrava Srbija u Kruševcu, Milan Jestrović.

Kada se kaže Zdrava Srbija, misli se na zdravlje. Asocira da smo zdravi, da možemo da radimo i da doprinesemo našoj državi. Svaka komunikacija, svako obraćanje, svaki govor u ime stranke treba da počne rečima „zdrava Srbija“, kako bi obezbedila svoju prepoznatljivost što se tiče programa stranke  – rekao je Jestrović.

 Vrata kancelarije stranke u Kruševcu, kao i svim ostalih gradovima širom Srbije, otvorena su za sugrađane i sugrađanke:

-Ljudi dolaze, pitaju za savet. Učinimo sve što možemo za njih, za svakog pojedinačno. Po svom nahođenju i želji, svako može da bude i član stranke – naveo je on.

Svojom politikom, stranka se zauzima za državotvornu tradiciju i poštovanje Ustava Srbije. Kosovo smatraju neodvojivim delom Republike Srbije. Zalažu se za saradnju sa Republikom Srpskom, očuvanje identiteta srpskog naroda u Crnoj Gori, glasačko pravo Srba u dijaspori. Podržavaju borbu protiv kriminala i korupcije, a protive se uvođenu sankcija Rusiji jer je, kako navode, ona uz Kinu najvažniji element opstanka Kosova i Metohije u okviru granica Srbiji.

-Jaka ekonomija važna je za snažnu državu. Državne subvencije treba davati domaćim, a ne stranim invenstitorima i kompanijama. Pomoć države usmeriti ka srpskim privrednicima i poljoprivrednicima koji izlaze na inostrana tržišta. Treba razvijati mala i srednja preduzeća. Najveća razvojna šansa, kao strateški prioriteti, su poljoprivreda i razvoj turizma – dodao je on.

Jestović navodi da se sa programom vladajuće stranke u mnogo čemu slažu, te da je podržavaju. Mišljenja su da za rešavanje nekih problema treba konsultovati  i manje stranke kao što je Zdrava Srbija.

Prema njegovim rečima, Kruševac, kao spoj tradicionalnog i modernog, ima značajnog potencijala da bude jak poput opštine Čajetina i Zlatibora.

-Kruševac je grad koji ima velikih potencijala, poljoprivrednog  i turističkog. S obzirom na to da se razvija, da je kraj Moravskog koridora i važnih puteva,  ima priliku i šansu da postane kao Zlatiborski okrug – zaključio je on.

Inače, Zdrava Srbija je jedina stranka koja je sa sedištem izvan Beograda. Ono se nalazi na Zlatiboru, u opštini Čajetina, a predsednik stranke, koji je ujedno i predsednik opštine Čajetina, je Milan Stamatović.

J.A.

 

 

Ostale vesti

back-to-top