Stranka Dosta je bilo kritikuje glasanje Srbije za rezoluciju UN o Rusiji  

Postavljeno: 03.03.2022

U saopštenju koje je stranka „Dosta je bilo“ prosledila i našoj redakciji, kritikuje se Srbija zato što je glasala za rezoluciju kojom se osuđuje ruski napad na Ukrajinu.

-Sukob u Ukrajini nije sukob između građana Ukrajine i Rusije, već sukob između NATO i Rusije koji se dešava preko leđa i života građana Ukrajine. Marionetski političari u Ukrajini su predali suverenitet sopstvene zemlje u ruke stranih ambasada koje koriste Ukrajinu i njene građane kao topovsko meso za obračun sa Rusijom. Srbija ne treba da staje na stranu NATO u ovom sukobu- navodi se u saopštenju stranke Dosta je bilo.

Nakon ovog poteza srpskih vlasti, kako se dalje navodi u saopštenju, postoji opasnost da Ruska Federacija odustane od svog prava veta u Savetu bezbednosti po pitanju odbrane Kosova i Metohije kada je reč o interesima Republike Srbije, što bi lako za sobom moglo povući i Kinu.

U toj stranci se nadaju da će Ruska Federacija ovaj potez aktuelne vlasti Republike Srbije shvatiti kao rezultat ogromnih pritisaka Evropske unije Srbiju, kao i da to nije glas naroda Srbije.

-Pod kakve god pritiske da EU stavlja Srbiju, Srbija bi morala ostati uzdržana. Ukoliko je vlast u Srbiji ovim potezom oslabila poziciju Srbije u odbrani Kosova i Metohije, to joj ni narod ni istorija neće oprostiti- kaže se u saopštenju te stranke.

„Dosta je bilo“ deo je koalicije Suverenisti koju pored te stranke čine i stranka Zdrava Srbija i Pokret „Živim za Srbiju“. Za ovu opciju na izborima glasaće se zaokruživanjem broja 10. D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top