Stotinak pregleda dnevno u Kovid ambulanti  

Postavljeno: 01.04.2022

U Kovid ambulanti za odrasle, koja je pre desetak dana iz zgrade ambulante „14.oktobar“ izmeštena u Parunovac, dnevno se obavi stotinak pregleda, a na bolničkom lečenju zadrži se do pet pacijenata

 -Juče je u Kovid ambulanti obavljeno 117 pregleda, a od 90 pacijenata koji su došli na prvi pregled, 14 je bilo pozitivno na korona virus- kaže doktorka Isidora Vukanić iz Epidemiloške službe Kovid bolnice Kruševac.

 Prema njenim rečima, od ukupnog broja pacijenata koji se u tu ambulantu javljaju zbog simptomima koji mogu da se dovedu u vezu sa korona virusom, oko 80 odsto dolazi na prvi pregled, a od toga 15 do 30 odsto bude pozitivno.

Kod mlađih dominira lakša klinička slika, dok su stariji i dalje sa srednje teškom i teškom klničkom slikom. U proseku se na bolničkom lečenju zadrži dvoje do petoro pacijanata, konkretno juče je hospitalizovano četvoro– kaže doktorka Vukanić.

Podsećamo, pregled pacijenata sa simptomima koji mogu da se dovedu u vezu sa korona virusom od pre desetak dana vrši se okviru kompleksa Kovid bolnice u Parunovcu. Ambulata radi od 9 do 19 časova, svih sedam dana u nedelji, a bliže informacije građani mogu dobiti na telefon 037 315 05 50.

D.P.

 

 

Ostale vesti

back-to-top