Stižu paketi i za najugroženije

Postavljeno: 03.04.2020

Nakon što su pripremljeni paketi za kruševačke penzionere starije od 65 godina, Grad Kruševac trenutno priprema i pakete za najugroženije porodice i pojedince u našem gradu. Ovo je na konferenciji za novinare najavila gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović

Grad Kruševac trenutno sprema pakete sa osnovnim životnim namirnicama i za najugroženije porodice iz svake mesne zajednice. Spiskove takvih porodica nam dostavljaju mesne zajednice i mi radimo sa njima, jer to su ljudi na terenu koji znaju koji su to njihovi sugrađani kojima je pomoć napotrebnija – rekla je gradonačelnica Jasmina Palurović novinarima u skladištu Metalprometa u kome se inače pruipremaju svi paketi humanitarne pomoći u doba epidemije.

Palurović se zahvalila Klubu privrednika kao i svim privrednim subjektima koji su, kako je rekla,  donirali namirnice za sve pakete. Rekla je da se priprema paketa za penzionere kojih je 31.200 nastavlja, da je do sada isporučeno oko 30 hiljada ovih paketa i zamolila penzionere koji ih još nisu dobili da budu strpljivi jer je reč o obimnom terenskom poslu koji obavljaju naši volonteri.

Takođe, apelujem na sugrađane da budu disciplinovani, da poštuju sve mere ograničenja kretanja i sve ostale mere koje Vlada Republike Srbije donosi jer to su mere kojima čuvamo zdravlje i svoje i svojih najmilijih – poručila je gradonačelnica Kruševca.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top