Stiže 300 tona mazuta za Toplanu

Postavljeno: 20.12.2020

Rukovodstvo Gradske toplane potpisalo je ove nedelje ranije najavljivani novi ugovor sa Republičkom direkcijom za robne rezerve za obezbeđivanje dodatnih 300 tona niskosumpornog mazuta za sigurniju tekuću grejnu sezonu

Nabavljeni mazut koristiće se za rad kotlarnice u Rasadniku, dok je za rad ostali kotlova, uključujući i centralna četiri kotla, obezbeđena odgovarajuća količina uglja, odnosno gasa. Kako je ranije za naš portal najavio direktor Toplane, Dušan Gvozdenović, Toplana raspolaže sa 22 hiljade tona uglja, a do kraja ove godine trebalo bi da stigne još 5 hiljada tona.

Inače, prema poslednjim informacijama iz ovog preduzeća, kvarova na mreži trenutno nema, nema ni planiranih isključenja, a isporuka toplotne energije je, kako kažu, usklađena sa spoljašnjom temperaturom.

Kako će Toplana raditi tokom praznika, saznaćemo narednih dana.

Na sistem daljinskog grejanja u Kruševcu priključeno je 9000 korisnika, među kojima su i svi javni i poslovni prostori, kao i individualni potrošači. Korisnici se za pomoć i podršku dežurnih službi mogu obratiti dispečerima na telefone 037/447-790 i 037/447-791.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top