Štićenici Vaspitno-popravnog doma se predstavili na Tin festu

Postavljeno: 11.05.2022

Druge večeri ovogodišnjeg Festvala srednjoškolskog teatra štićenici Vaspitno-popravnog doma Kruševac odigrali su predstavu „Fajront“ nastalu po tekstu srpskog pesnika, dramskog pisca, satiričara, karikaturiste i ilustratora Peđe Trajkovića, koju je režirala profesorka Radmila Živković. Izvođenje ove satirične parabole oduševilo je i nasmejalo publiku, a štićenici Vaspitno-popravnog doma su ispraćeni uz buran aplauz

-Ova komedija mi se učinila kao idealna za njihov uzrast, ona govori jezikom koji je svakodnevni, to nije neka teška drama-kaže Radimila Živković, profesorka i organizatorka kulturno-zabavnih aktivnosti u ovoj ustanovi..

Štićenici Vaspitno-popravnog doma uživali su u radu na ovoj predstavi koju su za potrebe Tin festa spremali dva meseca.

-Lepo su se snašli, svakodnevno smo imali probe skoro dva meseca. Dok je trajala korona nismo mogli da učestvujemo na Tin festu, sada smo se vratili. Vidim da im sve ovo prija oni vole da koriste svoje slobodno vreme u dramskoj sekciji-navodi.

Inače, Vaspitno-popravni dom učestvuje na Tin festu od 2016. godine, a 2017. su osvojili prvu nagradu za izvođenje komada „Ordinacija“.

Podsećamo, večeras, trećeg dana Tin festa-a na programu je predstava Politehničke škole „Milutin Milanković“ Kruševac pod nazivom „Audicija“ u režiji učenika i profesora Ivana Miladinovića.

M.S.

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top