Startovao program subvencija za zamenu stolarije – otvoren konkurs za izbor izvođača radova

Postavljeno: 28.07.2021

Grad Kruševac je u okviru programa subvencionisanja domaćinstava za unapređenje energetske efikasnosti njihovih stanova i kuća, raspisao javni poziv za izbor firmi koje će vlasnici stanova i kuća moći da angažuju za zamenu stolarije, uz korišćenje dela bespovratnih sredstava od Grada i Ministarstva energetike

Na konkursu koji je objavljen na sajtu Gradske uprave i koji se može preuzeti na linku https://krusevac.ls.gov.rs/, mogu učestvovati firme koje vrše nabavku i ugradnju stolarije i termolizolacije.

Javni poziv je otvoren do 9. avgusta, nakon čega će, na predlog komisije, gradonačelnica odabrati firme koje cenom i drugim referencama ispunjavaju uslove da se nađu na listi za sprovođenje ovog pilot projekta u oblasti unapređenja energetske efinasnosti u privatnim kućama i stanovima.

Spisak odabranih izvođača radova sa kojima će grad sklopiti ugovor o poslovno tehničkoj saradnji, naći će se najkasnije trideset dana od završetka konkursa, odnosno roka za podnošenje prigovora, na gradskom sajtu i na oglasnoj tabli Gradske uprave.

Nakon toga, biće raspisan konkurs za građane koji će, u saradnji sa izabranim izvođačima pripremiti dokumentaciju i prijavu za dodelu subvencija u zameni stolarije i termolizolacije.

Za ove namene u prvom krugu Grad i Ministarstvo energetike obezbedili su 600 hiljada dinara, subvencioniraće se 50 odsto od vrednosti radova, a novac od subvencije uplaćivaće se direktno izvođačima radova, ali tek nakon što građani izmire svoj deo obaveze i komisija konstatuje da su radovi izvedeni.

Inače, u konkursu je navedeno i da će maksimalna pojedinačna subvencija za zamenu stolarije iznositi 60.000 dinara po domaćinstvu, te da “prihvatljiva jedinična cena sa PDV-om” može iznostiti 14 hiljada dinara po kvadratnom metru za prozore i balkonska vrata, odnosno 20 hiljada dinara za ulazna vrata.

Kako je ranije najavljeno, ukoliko interesovawe bude veliko, projekat sanacije stambenih objekata biće nastavljen i u narednim godinama, a pored subvencija za zamenu stolarije, građani će tada moći da konkurišu i za solarne panele i zamenu kotlova.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top