Startovala deveta sezona Sportskih igara mladih, sutra regionalni stonoteniski SIM turnir u Trsteniku

Postavljeno: 20.03.2022

Plamen radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, ove godine zapaljen je u petak 11. marta u Čačku. I ove godine deca širom Srbije takmičiće se u 10 sportova. SIMOVCI su nestrpljivo čekali da turniri počnu, tako da su već završena tri regionalna turnira u šuhu. Već se znaju pobednici turnira u Sremskoj Mitrovici, Beogradu i Kraljevu.

Trstenik će sutra biti domaćin prvog regionalnog turnira u stonom tenisu. Takmičenje će se održati u Sportskoj hali. Najbolji mladi stonoteniseri iz regiona takmičiće se u dve starosne kategorije, 2010. i mlađi i 2010. i mlađi. Plasman na državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih ostvaruju dva prvoplasirana takmičara.

U Srbiji je ove godine u okviru Dunav osiguranje Sportskih igara mladih startovala ekološka radionica „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo prirodu“. Radionice, kao i „zeleni poligon“ su deo kampanje „Svet bez otpada“, koju na globalnom nivou sprovodi kompanija Coca Cola, dugogodišnji prijatelj Sportskih igara mladih. Planirano je da se ove ekološke radionice održe širom Srbije.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Za decu su svi programi besplatni.

Zdravlje i bezbednost dece su, kažu organizatori, na prvom mestu tako da se sva takmičanja održavaju u skladu sa epidemiološkim merama koje je propisao Krizni štab Vlade Srbije u zaštiti od korona virusa.

Ostale vesti

back-to-top