SSP tvrdi:  SNS uzurpirala građanske izbore za Savete mesnih zajednica!

Postavljeno: 01.12.2021

Kruševački odbor Stranke slobode i pravde oštro je osudio, kako je u saopštenju za javnost naveo, zloupotrebu, uzurpaciju, privatizaciju građanskih izbora za mesne zajednice u Kruševcu, od strane Srpske napredne stranke, što je, smatraju u SSP, kršenje zakona i Ustava Srbije.

Srpska napredna stranka je zvanično proglasila pobedu na pomenutim izborima i tako potvrdila da je svesno suspendovala zakone i istovremeno, demantovala navode predsednika Skupštine grada Kruševca, koji je pre mesec dana za medije izjavio da „ne može da se desi da političke stranke učestvuju u izborima za savete mesnih zajednica u Kruševcu“ i tako potvrdila ono što većina građana Kruševca zna: SNS laže! – saopštio je kruševački odbor Stranke slobode i pravde nakon održavanja pomenutih izbora za Savete mesnih zajednica.

U SSP-u smatraju da izlaznost od oko 14 odsto potvrđuje da građani Kruševca nemaju, te da nikada nisu ni imali poverenja u SNS, “već da su u pitanju manipulacija i iskorišćavanje Kruševljanki i Kruševljana, koji se bore na različite načine sa nemaštinom i egzistencijom”.

SSP u saopštenju tvrdi da je SNS preko svojih lobi lista, kandidovala za savet mesnih zajednica u Kruševcu, isključivo svoje članove, ali napominje da aktuelni režim, nije ni uspeo da pokrije sve MZ u Kruševcu svojim kandidatima “jer ni sami članovi SNS više ne žele da učestvuju u kriminalu koji sprovodi naprednjačka stranačka elita”.

Istina je da sve više ljudi odbija  i ne pristaje na ucene, pritiske, zastrašivanja i pretnje – navodi SSP.

Stranka slobode i pravde smatra da je izlaznost pravi pokazatelj snage aktuelnog režima te da su izbori za Savete mesnih zajednica grada Kruševca nezakoniti, nelegitimni i nelegalni jer se građani Kruševca bez članske karte SNS, nisu ni kandidovali, a ni učestvovali u istim.

Građani Kruševca su odbili da učestvuju u farsi SNS, a mi garantujemo da će svi odgovorni, u skladu sa zakonima, odgovarati za zloupotrebe i uzrpaciju grada i države – poručuje SSP u saopštenju.

 

Ostale vesti

back-to-top